„V okrese Uherské Hradiště to byly čtyři výjezdy související s odstraněním stromů i větví a osm výjezdů souvisejících s čerpáním vody a ucpanou kanalizací převážně v Bílovicích, v Mařaticích a v Nedachlebicích.

„Na odstraňování následků bouřky vyjížděli hlavně dobrovolní hasiči měst a obcí stanic Zlín, Uherské Hradiště a Uherský Brod. Nejhorší následky byly v závěru bouřícího živlu, kdy dobrovolní hasiči z Karolinky a Halenkova v okresu Vsetín vyjeli k popadaným stromům na elektrické vedení. V Karolince dokonce majitelka přišla hasičům říci, že jí spadl strom na zaparkovaný osobní automobil,“ řekl mluvčí krajských hasičů ve Zlíně Roman Žemlička.

Poslední výjezd měli hasiči podle jeho slov v pátek v noci o půl třetí ráno v ulici lici Kollárova v Uherském Hradišti. „Bohužel budova je v rekonstrukci a střecha nebyla zakrytá. V tomto jediném případě nebyla možná účinná pomoc,“ doplnil Roman Žemlička.

Vyvěšování moravské vlajky v Prostřední ulici v Uherském Hradišti.
Moravskou vlajku vyvěsí bezmála 1600 radnic

Z pátku na sobotu tak hasiči ve Zlínském kraji měli 22 výjezdů. Z toho v okresu Zlín bylo 5 výjezdů, v okresu Uherské Hradiště 13 výjezdů a v okresu Vsetín 4 výjezdy. Z toho 12 výjezdů bylo k odstranění stromů a větví a 10 k čerpání vody, k ucpané kanalizaci a zatečení vody střechou.

Ke zranění osob podle Romana Žemličky nedošlo.