Tato vážná dopravní nehoda se stala v pondělí v dopoledních hodinách ve Zlíně, mezi částí Příluky a Želechovicemi. Díky chvilce nepozornosti došlo k čelnímu střetu osobního a nákladního auta. Mladý řidič pikapu byl při nehodě vážně zraněna a zaklíněn ve svém zdemolovaném voze. Po příjezdu záchranářů, mohl lékař bohužel konstatovat jen smrt. Vyhasl tak život teprve šestadvacetiletého mladého muže.

„Jak z výpovědí svědků, tak ze zajištěných stop na místě dopravní nehody vyplývá, že řidič osobního pickupu předjížděl ostatní osobní auta a nepostřehl v protisměru nákladní automobil s nákladem kulatin," uvedla krajská policejní mluvčí Jana Macalíková.

„Došlo k čelnímu střetu, při kterém mladý řidič pickupu krátce po nehodě zahynul. Řidič nákladního automobilu se do poslední chvíle snažil střetu zabránit, ale bohužel se mu to nepodařilo. Po nehodě byl pracovníky zdravotnické záchranné služby ošetřen a s lehčími zraněními odvezen k dalšímu ošetření do nemocnice," dodala Macalíková.

Jak také sdělila, při střetu došlo k převrácení přívěsu s kládami a tím vzniklo zablokování všech pruhů komunikace. Dopravní policisté proto museli odklánět dopravu ve směru na Zlín již ve Vizovicích a v opačném směru na křižovatce v Přílukách.

„V letošním roce se jedná o první nehodu na Zlínsku se smrtelným zraněním. V loňské roce jsme řešili pět nehod s tragickými následky," uvedla ještě Jana Macalíková.

Na místě nehody zasahovaly také dvě zásahová vozidla Hasičské ho záchranného sboru ZK z centrální stanice Zlín a byla zde také povolána psycholožka HZS Zlínského kraje, která poskytla posttraumatickou péči přímým svědkům nehody.

„Asi hodinu po tragické dopravní nehodě, dorazila ještě na místo jednotka profesionálních hasičů stanice Otrokovice s jeřábem T 815 AV14, jehož pomoc si vyžádal velitel zásahu. Jejich prvotní zásah však začal poblíž místa samotné nehody a to vyprošťováním autobusu, který při snaze otočit se před místem nehody uvíznul v rozbředlém terénu příkopu u krajnice," sdělil k zásahu mluvčí zlínských krajských hasičů Libor Netopil.

Jak také uvedl, na místo události dorazilo náhradní vozidlo pro přepravu dřeva a další jeřáb. Hasiči také zajistili místo proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin.