Safari Park, Dvůr Králové nad Labem

Ubytování: Luxusní stan v korunách stromů
Cena (od 1.7. do 31.8.)

- jednolůžkový pokoj: 3000 Kč osoba/noc 
- dvoulůžkový pokoj: 4 000 Kč dvě osoby/noc 

Stan v korunách stromů v Safari parku ve Dvoře Králové nad Labem.Stan v korunách stromů v Safari Parku ve Dvoře Králové nad Labem.Zdroj: se svolením Safari parku Dvůr Králové nad Labem

Safari Park ve Dvoře Králové nad Labem nabízí celoroční ubytování, kde si užijete pobyt plný zážitků v africkém stylu. Můžete se ubytovat v hotelu i bungalovu, ale také například  v luxusním stanu v "korunách stromů", a to přímo nad velkým výběhem afrických zvířat.

Cena za ubytování zahrnuje snídaně formou švédských stolů v Tsavo baru v kempu, neomezený vstup do pěší části zoologické zahrady během celého pobytu, a to i po zavírací době, a využití bazénu, vířivky, dětského a multifunkčního hřiště.

Treehouse, Ostružno

Ubytování: Rekreační areál, dům na stromě
Ceny pro rok 2022: 4500/5500 Kč za noc

Treehouse Rumcajs.Treehouse Rumcajs.Zdroj: se svolením rekreačního areálu Ostružno

Rumcajs, Manka, Cipísek a Řáholec. Tato čtyři netradiční ubytování typu "treehouse" najdete v rekreačním areálu Ostružno. Ubytování je ideální pro milovníky dobrodružství a romantiky. Potěší vás krásné výhledy, na terase je možnost posezení a dokonalé relaxace. Vše je koncipováno jednoduše s ohledem na okolní přírodu. Za snídani s donáškou v piknikovém košíku zaplatíte 250 korun za osobu.

TwoFingers, Dolany-Krabčice

Ubytování: Posed Vážka
Cena: 3000 Kč za noc (minimálně 2 noci)

Posed Vážka.Posed Vážka.Zdroj: se svolením TwoFingers

Na půdorysu 2,2 x 4 metry (včetně kryté terasy a integrovaného sezení) je možné přespání dvou dospěláků a jednoho dítěte. Ležení zabíhající až ven z posedu umožňuje vychutnat si přírodu v dosud netušeném rozměru.

Posed Vážka stojí rozkročen na svých majestátních nohou u jednoho ze zdejších rybníků. Proskleným oknem hledí na jeho hladinu, záda mu pak kryje dubový háj. Dostáváte zde tak možnost pozorovat nekonečné západy slunce i skrýt se před slunečními paprsky v parném létě. Můžete zde zklidnit mysl, načerpat z přírody životní energii a třeba si i vyzkoušet, jak málo stačí ke spokojenosti.

Zahrada živlů, Horní Lánov u Vrchlabí

Ubytování: Dům Vody/Země/Větru/Ohně

Tajuplná Zahrada živlů uprostřed krásy hor vás propojí s přírodouTajuplná Zahrada živlů uprostřed krásy hor vás propojí s přírodouZdroj: Deník/Ľubica Gembalová

Zahrada živlů je výjimečný prostor určený k relaxaci, seberozvoji, léčení a návratu k přirozenému stavu klidu a harmonie. Jednou ze základních myšlenek bylo vytvořit prostor, v němž budou návštěvníci moci pocítit co největší klid, soulad, ocenit krásu originálních designových a uměleckých prvků a nechat se jimi inspirovat. V tomto duchu byly navrženy i čtyři Domy živlů rozmístěné v Zahradě – Dům Vody, Země, Větru/Vzduchu a Ohně.

Součástí Zahrady je i lesní školka, která je blízce propojena s ekofarmou, kde mohou děti trávit čas se zvířaty, pozorovat jak žijí, a aktivně se zapojovat do péče o ně. Přilehlé okolí zprostředkovává velké množství vjemů a děti v něm mají možnost poznata pochopit přírodní zákony.

Součástí areálu je indiánská vesnička, kterou si oblíbili dospělí i děti. V letních měsících slouží jako útočiště pro přespávání a vykonávání rituálních činností, které člověka propojují se sebou samým a s přírodou.

Apartmány u Novačky, Lubno u Nechanic

Ubytování: Chlívek/Špejchar/Stáj/Půda

Přeneste se do 40. let nebo 19. stoletíPřeneste se do 40. let nebo 19. stoletíZdroj: se svolením Apartmánů u Novačky

Nabídka ubytování v soukromí ve čtyřech kompletně vybavených apartmánech s veškerým komfortem, které zajistí vaše pohodlí. Apartmány u Novačky blízko Nechanic ve vesnici Lubno jsou zařízeny ve stylu 40. let nebo 19. století. Ubytování pod názvem Chlívek, Špejchar, Stáj a Půda vás svým vybavením určitě mile překvapí. Okuste, jak se žilo v období první republiky. V apartmánech si můžete i uvařit v kompletně vybavených kuchyních.

Všechny apartmány jsou kompletně a nadstandardně vybavené, každý v osobitém romantickém duchu. Poskytnou vám prostor pro relaxaci a odpočinek. Každý apartmán má svůj vlastní vchod, dvě parkovací místa a plně vybavený kuchyňský kout. Apartmány Chlívek, Špejchar a Stáj jsou dvoulůžkové, bez možnosti přistýlek, nelze ani oddělit postele. Apartmán Půda je největší a má ještě dvě samostatné ložnice, jednu velkou a jednu malou.

Apartmán má kapacitu 3 osob s tím, že každý má vlastní ložnici. Apartmány mají celoroční provoz.

Hrad, Svojanov

Ubytování: Areál královského hradu
Cena: 1800 Kč/noc

Hrad SvojanovHrad SvojanovZdroj: se svolením Hradu Svojanov

Přespat ve "vile českých královen"? Není to nemožné, jeden z nejstarších českých královských hradů Svojanov, který stojí nedaleko Poličky, nabízí ojedinělou možnost ubytování přímo ve vlastním areálu.

Pokoje penzionu jsou situovány v prvním patře empírové vstupní budovy. V minulosti tyto prostory sloužily jako byty pro úředníky správy panství. K tomuto účelu byly naposledy využity v roce 1910, kdy poslední soukromí majitelé hrad prodali městu Poličce. Proto i v dnešní době jsou hostinské pokoje vybaveny nábytkem z přelomu 19. a 20. století. Díky tomu se ubytovaní hosté mohou cítit opravdu „jako na hradě“.

Cena za dvoulůžkový pokoj je od 1800 Kč za noc.

Karlštejn, Svratouch

Ubytování: Pokoje a apartmány loveckého zámečku
Cena: 1900 Kč/noc

Zámeček KarlštejnZámeček KarlštejnZdroj: se svolením Zámečku Karlštejn

Zámeček Karlštejn je často označován za střechu Evropy – stojí totiž na hlavním evropském rozvodí Labe a Dunaje. Nemluvíme teď o známém královském hradě, ale o malém loveckém zámečku ve Svratouchu na Chrudimsku.

Letní deník - logo 2022Zdroj: DeníkVe 2. polovině 18. století jej nechal postavit Filip Kinský spolu s rozlehlou jelení oborou. V roce 1823 koupil zámek Karel Alexandr Thurn-Taxis a v roce 1825 jej změnil na myslivnu. Později byl zámecký objekt upraven na rekreační středisko. Od roku 2016 probíhala rozsáhlá rekonstrukce, aby zámeček získal zpět svůj barokní punc a mohl být zpřístupněn veřejnosti. V západním a východním křídle bylo vybudováno také několik hotelových pokojů a apartmánů.

Cena za dvoulůžkový pokoj je od 1900 Kč za noc.