Jiné kafeZdroj: Jiné kafe

Jiné kafe – Best of revival
KDY: pátek 15. listopadu od 21 hodin
KDE: Vsetín, Music club Lapač
ZA KOLIK: vstupné dobrovolné

Největší hity kapely Iné Kafe v podání čtyřčlenné punkové revivalové kapely z Lačnova, která si zakládá na show. Nový bubeník, nové písničky, delší koncert - více než 20 hitů včetně vsetínského hokejového songu. 

KřičkaZdroj: Zvonice Soláň

Vzpomínka na Jaroslava Křičku 
KDY: v sobotu 16. listopadu v 15.30
KDE: Zvonice na Soláni

Vzpomínka na Jaroslava Křičku se koná u příležitosti 50. výročí úmrtí hudebního skladatele a dirigenta. V podání Smíšeného pěveckého sboru Carmen ze Zábřehu zazní mimo jiné také jedno z Křičkových děl ovlivněné Valašskem a Soláněm: Valašská jitřní mše pastorální.

PerníčkyZdroj: MRV

Perníčky
KDY: od soboty 16. listopadu
KDE: Zámek Vsetín 


Výstava přiblíží historii i současnost medového perníku a perníkářského řemesla a jeho doklady na Valašsku. Také ukáže současný zdobený perník domácích výrobkyň z regionu i cukrářek a cukrářů ze SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín. Návštěvníci se seznámí s přípravou perníkového těsta v minulosti a se starobylým perníkářským řemeslem, jehož připomínkou jsou vzácné dřevěné formy na tvarování perníků ze sbírek Muzea regionu Valašsko a Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Vývoj od tlačeného perníku k bílkovou polevou zdobeným perníčkům doloží tvorba několika současných tvůrkyň z Valašska a světově známých cukrářek a cukrářů ze SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín.

Stram FabrikaZdroj: Stram

STRAM v Bunkru + nový videoklip
KDY:
 v sobotu 16. listopadu
ve 21 hodin
KDE: Bunkr Club Vsetín Ohrada
 

Nový videoklip s názvem Fabrika bude mít premiéru 16.listopadu v Bunkr Clubu ve Vsetíně. Snímek vznikl na téma skladby Vzpomínky na fabriku, která patří do stálého repertoáru populární kapely Stram. Hlavní role v tomto snímku se ujal jeden z nejvýraznějších huslenských herců Josef Holub. V dalších rolích fanoušci spatří Martina Ondovčáka, Danielu Štefelovou a Ludmilu Kovaříkovou.

Knižní bazarZdroj: MRV

Knižní bazárek
KDY:
 v neděli 17. listopadu
od 14 hodin
KDE: Zámek Vsetín
ZA KOLIK: 15 korun

Přečetli jste zajímavou knihu a chtěli byste se o ní podělit i s ostatními? Přijďte do vsetínského zámku na pravidelný Knižní bazárek, kde můžete knihu vyměnit za jinou, prodat, případně darovat. Sami si pak můžete nějakou knížku koupit. Vybrané příspěvky jsou určené k charitativním účelům. „Pořadatelé žádají zájemce, aby nenosili knihy hromadně, například z pozůstalosti a vybrali jen ty nejlepší. Bazárek se orientuje hlavně na moderní aktuální literaturu, popřípadě knihy pro děti, či klasickou doporučenou četbu pro studenty. Děti si mohou vyrobit záložku, nebo strávit čas ve čtenářském koutku. K mání bude také fairtradová káva.