ZLÍNSKO 

Vánoční benefiční koncert
KDY: v neděli 8. ledna od 15.30 hodin
KDE: kostel Sv. Rodiny, Luhačovice
ZA KOLIK: vstupné dobrovolné 

Na historicky druhý vánoční koncert zve do Luhačovic Velká újezdská schola. V programu zazní jak oblíbené skladby tělesa v novém pojetí, tak také řada vánočních písní. Soubor si opět přizval skvělé hosty a široký hudební doprovod. Výtěžek z dobrovolného vstupného opět bude věnován Dorotce Obadalové z Luhačovic.

Vidí se lidi?
KDY: v sobotu 7. ledna od 19 hodin
KDE: Volné divadlo, Zlín
ZA KOLIK: vstupné dobrovolné

Volné divadlo v další repríze představí povídky ve verších o lidech, kteří jsou spolu, sami, plni naděje i lásky. Metař Luigi vykuřuje. Rosie prodala tulipán. Dívka popíjí ranní kávu. Katie mluví na malou Bellu. Muž bez domova hraje pro Boha. Milan Kundera a jeho milostná poezie. To vše za hudebního doprovodu písní Zuzany Navarové.

Sobotní divadelně výtvarné dílny
KDY: v sobotu 7. ledna od 14 hodin
KDE: Krajská galerie výtvarného umění ve Zlíně 

Každých 14 dní se mohou děti na sobotní divadelně výtvarné dílně vydat do světa fantazie. Galerie se promění v jeviště, díla v aktéry. Jako vždy se bude trochu povídat, tvořit a hrát, ale hlavně popustíme uzdu fantazii. Rodiče se mohou připojit, projít si výstavy nebo si mezitím odskočit na odpolední kávu. První lednový program nabídne téma Čas ve světě neomezených možností, představ a fantazií inspirovaný Petrem Niklem a je určen zejména pro mladší děti.

Výtvarné práce. Ilustrační foto.Výtvarné práce. Ilustrační foto.Zdroj: Deník/archiv

KROMĚŘÍŽSKO 

Slavnostní novoroční koncert
KDY: v neděli 8. ledna od 17 hodin
KDE: Zámek Holešov 
ZA KOLIK: 140 korun

Novoroční koncert, který tradičně odehraje Holešovský komorní orchestr zve milovníky hudby na skladby Mozarta, Webera, Strausse či Ježka. Umělecké těleso zahraje opět pod taktovkou dirigenta Jaroslava Mikuše.

Veselý karneval
KDY: v neděli 8. ledna od 15.30 hodin
KDE: Společenský dům Sušil, Bystřice pod Hostýnem
ZA KOLIK: 70 korun 

Středisko volného času Včelín zve děti a rodiče na Veselý karneval, který se uskuteční v neděli 8. ledna od 14. 30 hodin v sále Společenském domu Sušil. Návštěvníci se mohou těšit na Show Klauna Pepína, spoustu soutěží, bohatou tombolu a něco na zub.

Karneval. Ilustrační foto.Karneval. Ilustrační foto.Zdroj: Deník/archiv

Tříkrálový koncert aneb Příběh o Marii
KDY: v pátek 6. ledna od 16 hodin
KDE: kostel Nanebevzetí Panny Marie, Kroměříž
ZA KOLIK: zdarma 

Koncert pořádá ZUŠ Kroměříž jako benefici pro Domov se zvláštním režimem Strom života. Vystoupí žáci a pedagogové školy. Tradiční událost je pořádána ve spolupráci s městem Kroměříží pod záštitou místostarosty Pavla Motyčky a ve spolupráci s Římskokatolickou farností Panny Marie v Kroměříži.

UHERSKOHRADIŠŤSKO 

Kočka v oreganu
KDY: v pátek 6. ledna od 20 hodin
KDE: Slovácké divadlo Uherské Hradiště

Milovníci divadla si mohou užít derniéru hry Kočka v oreganu. Představení nabídne herecký čtyřtet na pomezí situačně-konverzační komedie a hlubokého psychologického ponoru, ve kterém se slzy smíchu mohou občas měnit v ty skutečné.

Ohlédnutí 2022
KDY: v neděli 8. ledna od 17 hodin
KDE: Kino, Uherské Hradiště
ZA KOLIK: zdarma 

Začátek roku bude ve znamení vernisáže 17. ročníku neformálního slováckého pressfota, tedy bilanční kolektivní fotografické výstavy Ohlédnutí 2022 v kině Hvězda. A letos to budou dokonce vernisáže dvě… V tradičním nedělním podvečeru 8. ledna bude zahájena expozice fotografií, které obdrželi organizátoři do 15. prosince 2022 a z nichž kurátorská družina sestavila samotnou výstavu. Novinku letošního ročníku, totiž studentskou sekci představí samostatná foto-vernisáž ve čtvrtek 12. ledna v sále kina Hvězda. Tematický záběr výstavy je téměř neomezený, podmínkou je ale zřetelná vazba snímků k regionu.

Novoroční koncert
KDY: v sobotu 7. ledna od 17 hodin
KDE: Muzeum Jana Amose Komenského, Uherský Brod
ZA KOLIK: 100 korun 

Milovníci hudby ocení tradiční Novoroční koncert pořádaný ve spolupráci s Domem Kultury v Uherském Brodě. Jako host vystoupí Anna Červenková na harfu a v programu zazní skladby Čajkovského, Bacha nebo Pauera. 

VALAŠSKO 

Novoroční koncert
KDY: v neděli 8. ledna od 17 hodin
KDE: Dům kultury, Vsetín
ZA KOLIK: od 350 korun

Dva držitelé ceny Thálie, pop muzikálová legenda a sólista opery Národního divadla v Praze zpívají hity Karla Svobody a to nejlepší z filmů a muzikálů. Marian Vojtko, Pavel Vítek, Jan Kříž a Michael Bragagnolo vystoupí v programu Láska prý, kde zazní také písně z jejich alb, oceněných Zlatou a Platinovou deskou. Špičkový hudební zážitek umocní doprovázející hudebníci a Unique Quartet.

Nalezená existence a D- Mentality
KDY: v pátek 6. ledna od 20 hodin
KDE: Vrátnice, Rožnov pod Radhoštěm
ZA KOLIK: vstupné dobrovolné 

Klub Vrátnice nabídne milovníkům hudby dvojkoncert, ve kterém si přijdou na své milovníci jazz metalu v podání domácí kapely Nalezená existence a death metalu v produkci frýdecko-místecké D-Mentality.

Ten vánoční čas
KDY: v sobotu 7. ledna od 14.30 hodin
KDE: kostel Všech svatých, Rožnov pod Radhoštěm
ZA KOLIK: vstupné dobrovolné 

Pěvecký sbor Rosénka zve na speciální novoroční koncert, ve kterém vystoupí samotný sbor, pěvecký scor Historica Viva a další hosté. Výtěžek z dobrovolného vstupného bude věnován na dobrovolnickou činnost a podporu sboru Rosénka.

Koncert. Ilustrační foto.Koncert. Ilustrační foto.Zdroj: Deník/archiv