Chata kompletně vyhořela. Majitel, který spal uvnitř, stačil v čas před plameny uniknout. Jeho snaha o hašení byla marná. Požárem způsobená škoda se vyšplhala na osm set tisíc korun.

Hasiči se o ohni dozvěděli dvacet minut po půlnoci. Do Karlovic hned vyslali pět svých jednotek. „Dojezd se kvůli kopcovitému a zasněženému terénu nad karlovickým údolím Jezerné značně prodloužil. První cisterna z Karolinky dorazila asi dvacet minut po ohlášení požáru,“ netajil mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Nakonec museli záchranáři odstavit svá auta tři sta metrů pod hořící chatou. Ke stavení se prošlapávali půlmetrovou vrstvou sněhu. „Postupně jsme natáhli vodní vedení, které muselo překonat značné převýšení. To už byla chata zcela pohlcena požárem a část konstrukcí se propadla,“ vylíčil Mitáček.

Záchrana objektu už nebyla možná. Hasiči ji proto po dohodě s majitelem nechali pod dozorem vyhořet. Přitom se starali, aby se plameny nerozmáhaly po okolí.

Trosky rekreačního stavení si přijel prohlédnout vyšetřovatel hasičů z Valašského Meziříčí. Majitel chaty vypověděl, že jej ze spánku vzbudil kouř. Seběhl do spodního patra a uviděl požár v okolí kamen. „Zamrzlá voda mu ale nedovolila proti plamenům účinně zasáhnout a použití přírodního sněhu nebylo efektivní. Chatu proto opustil a přivolal pomoc,“ popsal Mitáček.

Celodřevěný třípodlažní dům plameny postupně celý strávily. Nešťastnému majiteli vznikla škoda za osm set tisíc korun. Ve středu dopoledne zjišťoval vyšetřovatel hasičů příčiny ničivého požáru. Stanovil dvě možné verze. „Uvažujeme nad technickou závadou na elektroinstalaci nebo závadou na topidle. Na případu dále pracujeme i s dalšími odborníky,“ uzavřel mluvčí Ivo Mitáček.