Hasiči přijali hlášení o požáru v domě pět minut před sobotní devatenáctou hodinou. „Oznamovatelka nám sdělila, že vidí plamenné hoření a v domě je prý plyn. Požární poplach byl vyhlášen šesti jednotkám hasičů. K požáru vyjel i řídící důstojník pro územní odbor Zlín,“ přiblížil mluvčí krajských hasičů Roman Žemlička.

Na místě byla jako první místní jednotka dobrovolných hasičů. „V dýchacích přístrojích provedli průzkum a zjistili, že hoří v garáži. Později se zjistilo, že šlo o prostory navazující na garáž. Požár byl uhašen dvěma proudy vody,“ popsal Žemlička.

Podle sdělení záchranářů byli v době požáru v domě tři lidé, všichni utrpěli zranění. Ve dvou případech se jednalo o popáleniny. „Nejhůře dopadla mladá žena (ročník 1991), která utrpěla popáleniny na třiceti procentech těla. Musela být transportována vrtulníkem do ostravské fakultní nemocnice,“ informoval mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Jakub Omelka.

Záchranáři zasahují v sobotu 19. listopadu 2022 v podvečer u požáru bytu v bytovém domě ve Vizovicích, při němž došlo k úmrtí muže
Při požáru v domě ve Vizovicích zemřel muž. Čtyři osoby hasiči evakuovali

Zdravotníci ošetřili také ženina přítele. „Muž (ročník 1985) utrpěl lehká až středně vážná poranění. A byl také v šoku. Převezli jsme jej k dalšímu ošetření do Vsetínské nemocnice,“ upřesnil Omelka. Přímo na místě pak zdravotníci poskytli péči také další ženě (ročník 1967). V tomto případě nebyl převoz do nemocnice nutný.

Příčinu vzniku požáru společně vyšetřují hasiči a policisté. Výši ohněm způsobené škody prozatím neupřesnili. U požáru vedle policistů a zdravotníků zasahovaly jednotky HZS Zlínského kraje stanice Valašské Klobouky a Slavičín, a dále jednotky Sboru dobrovolných hasičů měst Valašské Klobouky a Brumov i obcí Poteč a Horní Lideč.