K požáru pily za areálem zemědělského družstva vyjížděli hasiči před druhou hodinou ranní. Poplach byl vyhlášen jednotkám ze Zlína, Vsetína, dobrovolníkům z Jasenné, Vizovic i Zádveřic-Rakové.

„Už při příjezdu bylo vidět, že hoří celý objekt pily," popsal mluvčí krajských hasičů Roman Žemlička. Průzkumem hasiči zjistili, že se jedná o sestavu mobilních buněk a přístřešku pro katr. Přístřešek už měl zborcenou střechu.

Čtěte také: Výbuch plynu rozmetal polovinu domu v Tlumačově. Dva lidé jsou těžce zranění

Na místo ji dopravovali kyvadlově. Kvůli malému tlaku ale později museli jezdit pro vodu až do Vizovic. Protože areál nebyl osvětlený, museli využít vlastní zdroj světla na teleskopickém stožáru.

„Zásah komplikoval mráz. Pod nohama hasičů se vytvořilo kluziště, které znesnadňovalo pohyb na požářišti. I přes tyto nepříznivé podmínky se však podařilo asi za hodinu omezit další šíření požáru," popsal Žemlička.

Čtěte také: Poblíž centra Zlína se propadla silnice, ulice Hradská je zavřená

K uhašení požáru bylo zřízeno pět útočných proudů. V obci byl zprovozněn požární hydrant, ze kterého odebírali hasiči vodu.

Na místo požáru se dostavil majitel pily i policie. Výše škody způsobená požárem je vyčíslena předběžně na 2,5 milionu korun. Hasiči uchránili majetek asi za 100 tisíc korun.

Událost nadále sledujeme.