Jako první dorazili na místo vsetínští hasiči.

„V prvních okamžicích nic nenasvědčovalo tomu, že k nějakému požáru došlo. Následně ale bylo zjištěno, že hoří v půdním prostoru poblíž komínu," uvedl tiskový mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Libor Netopil.

Jak se ale později ukázalo, a potvrdilo to i vyšetřování příčiny vzniku požáru, hořet začalo v hlavní elektrorozvodné skříni na vnější straně obvodové dřevěné konstrukce v přízemí objektu.

„Požár se tak šířil po stěně přes stropní podbití až do půdního prostoru. Samotné plamenné hoření nebylo nijak znatelné a požár se projevoval spíše intenzivním kouřem," dodal mluvčí.

Za necelých čtyřicet minut byl požár hasiči zcela zlikvidován. Na místě události pak byla ponechána místní jednotka k provedení následné dohlídky. Podle vyšetřovatele příčin požárů způsobil oheň škodu dosahující téměř 100.000,– Kč.

„Zachránit se podařilo další majetek v odhadované hodnotě asi 900.000,– Kč. V případě rozvoje požáru mohlo dojít k zasažení celého dřevěného objektu a nebýt všímavosti sousedů i k uhrožení jeho majitelů," poznamenal Netopil.