„Dokonce přišel jeden podnikatel, že by chtěl vidět ty šílence, kteří se dali na prodej biopotravin,“ vzpomíná súsměvem třicetiletá Kateřina Krampotová. Knápadu prodávat produkty ekologického zemědělství se dostala díky životnímu stylu, jenž prosazuje: jako cvičitelka se věnuje taebu, což je aerobní trénink sprvky asijských bojových sportů a o zdravé výživě příležitostně i sama přednáší.

Dnes, po více než půlroce provozu už manželé obavy o budoucnost podniku nemají, i když většinu času v prodejně musí odpracovat sami a prodavačku na plný úvazek si zatím dovolit nemohou. „Oproti Rakousku a Německu, kde jsou biopotraviny samozřejmostí, máme co dohánět, přesto věříme, že se začíná blýskat na lepší časy i u nás,“ poznamenal Karel Krampota. Podle jeho zkušeností povědomí o biopotravinách mezi obyvatelstvem stále roste. „Stává se, že výrobky, které prodáváme, doporučují lidem často i léčitelé, nebo homeopaté. Máme pak samozřejmě radost, když se dozvídáme, že některé zdravotní problémy u lidí vymizely jen tím, že přešli na potraviny vyráběné šetrným ekologickým způsobem,“ pokračuje Krampotová. Přiznává, že biopotraviny jsou poněkud dražší, což je daň za náročnější a pečlivější výrobu bez použití chemikálií. Například citrusové plody se značkou bio je ale možné bez obav zpracovat včetně kůry. Zájem je podle manželů také o bio vína, bio uherák nebo kváskové pečivo u něhož jsou cukr, mléko a vejce nahrazeny melasou, případně javorovým sirupem a obilným mlékem. „Bohužel tyto výrobky musíme dovážet až zKroměříže a Vizovic, ve Vsetíně jsme nenašli pekaře, kteří by je mohli dodávat,“ lituje Kateřina Krampotová.