VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Krampotová: zájem o biopotraviny roste

VSETÍN - Když si loni vsrpnu manželé Krampotovi ze Vsetína otevřeli prodejnu sbiopotravinami, mnozí jim příliš šancí na úspěch nedávali. Podniky se zdravou výživou totiž na Valašsku zatím na růžích ustláno nemají a většina podobných pokusů třeba ve Vsetíně skončila krachem.

26.4.2007
SDÍLEJ:

Zájem o biopotraviny rosteFoto: Michal Mikulenka

„Dokonce přišel jeden podnikatel, že by chtěl vidět ty šílence, kteří se dali na prodej biopotravin,“ vzpomíná súsměvem třicetiletá Kateřina Krampotová. Knápadu prodávat produkty ekologického zemědělství se dostala díky životnímu stylu, jenž prosazuje: jako cvičitelka se věnuje taebu, což je aerobní trénink sprvky asijských bojových sportů a o zdravé výživě příležitostně i sama přednáší.

Dnes, po více než půlroce provozu už manželé obavy o budoucnost podniku nemají, i když většinu času v prodejně musí odpracovat sami a prodavačku na plný úvazek si zatím dovolit nemohou. „Oproti Rakousku a Německu, kde jsou biopotraviny samozřejmostí, máme co dohánět, přesto věříme, že se začíná blýskat na lepší časy i u nás,“ poznamenal Karel Krampota. Podle jeho zkušeností povědomí o biopotravinách mezi obyvatelstvem stále roste. „Stává se, že výrobky, které prodáváme, doporučují lidem často i léčitelé, nebo homeopaté. Máme pak samozřejmě radost, když se dozvídáme, že některé zdravotní problémy u lidí vymizely jen tím, že přešli na potraviny vyráběné šetrným ekologickým způsobem,“ pokračuje Krampotová. Přiznává, že biopotraviny jsou poněkud dražší, což je daň za náročnější a pečlivější výrobu bez použití chemikálií. Například citrusové plody se značkou bio je ale možné bez obav zpracovat včetně kůry. Zájem je podle manželů také o bio vína, bio uherák nebo kváskové pečivo u něhož jsou cukr, mléko a vejce nahrazeny melasou, případně javorovým sirupem a obilným mlékem. „Bohužel tyto výrobky musíme dovážet až zKroměříže a Vizovic, ve Vsetíně jsme nenašli pekaře, kteří by je mohli dodávat,“ lituje Kateřina Krampotová.

26.4.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Gastronomie - Gastronomie Vedoucí provozu 50 000 Kč

Řídící pracovníci v hotelích Provozní hotelu. Požadované vzdělání: vysokoškolské. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 50000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Nástup možný ihned., Požadujeme: VŠ nebo zkušenosti s vedením hotelu, flexibilitu, spolehlivost, samostatnost, jazykové znalosti (AJ nebo NJ). , Nabízíme: zajímavou práci na HPP, možnost prodloužení doby určité., ov.16.7.18. Pracoviště: Opravy textilních strojů - betex, s.r.o., U trati, č.p. 2605, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm 1. Informace: Petra Jakešová, +420 724 301 431.

Gastronomie - Gastronomie Kuchař/pizzař 25 000 Kč

Kuchaři (kromě šéfkuchařů) Kuchař/ka. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Turnusové služby, úvazek: . Mzda min. 25000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: KUCHAŘ/KA, Nástup možný ihned., Místo výkonu práce je restaurace Valašská koliba ve Valašském Meziříčí., Požadujeme: vyučení v oboru nebo praxi, První kontakt: telefonicky na čísle 602 777 080, ov. 16.7.. Pracoviště: Foros z.s. 02, Smetanova, č.p. 807, 757 01 Valašské Meziříčí 1. Informace: Peter Tulia, +420 602 777 080.

Kultura a sport - Lektoři a učitelé umění na ostatních školách 20 000 Kč

Lektoři a učitelé umění na ostatních školách Učitel/ka klavíru. Požadované vzdělání: vyšší odborné. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč, mzda max. 30000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Požadujeme: ŘP sk.B, První kontakt: osobně nebo telefonicky 602 754 654, (po-pá 9-16 h.) nebo e-mailem: borovickova.milada@b-artskola.cz, ov. 16.7.. Pracoviště: Základní umělecká škola b-art, o.p.s. 01, Komenského, č.p. 1275, 757 01 Valašské Meziříčí 1. Informace: Milada Borovičková, +420 602 754 654.

Služby - Služby Ostatní služby 95 Kč

Pracovníci v oblasti osobních služeb jinde neuvedení Lázeňský/á. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 95 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Nástup možný ihned., Požadujeme: pracovitost, pečlivost, zodpovědnost, komunikativnost, příjemné vystupování, samostatnost. Praxe v lázeňství vítána. , Nabízíme stálé pracovní místo, výborný pracovní kolektiv, atraktivní prostředí, zaměstnanecké bonusy. Odpolední směny + 2x měsíčně víkend. Stravenky, možnost sportovního využití., První kontakt: životopisy zasílejte na e-mail: recepce@hotel-abacie.cz, ov. 13.7.. Pracoviště: Hotel abácie s.r.o., U Abácie, č.p. 491, 757 01 Valašské Meziříčí 1. Informace: Lenka Posádová, +420 571 613 830.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Videosouhrn 17. července 2018

Dům psího utrpení a dvoujazyčná likvidace gigantického burgeru: videa dne

Pacientům rehabilitačního oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí zajišťuje od července 2018 efektivnější rehabilitaci nový moderní magnetický rotoped.

Pacientům meziříčské nemocnice slouží nový moderní rotoped

Nad letištěm v Poličné se proháněly modely

/FOTOGALERIE/ Třetí aviatický den na letišti v Poličné komplikovalo v sobotu několik přeháněk. Svůj um přesto předvedlo okolo pětačtyřiceti pilotů se svými modely. Nechyběla letecká akrobacie vicemistra světa Martina Šonky.

Mistři cechu pekařského soutěžili na Pekařské sobotě

Pětadvacátý ročník Pekařské soboty, který se uskutečnil v sobotu 14. července 2018 v areálu Dřevěného městečka Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm, zná své vítěze.

Úklidem klestí podpálili les

Nedbalost při používání otevřeného ohně stojí za požárem lesa ve Vidči, u kterého v neděli odpoledne zasahovalo pět jednotek hasičů. Hořela plocha o rozloze asi dvě stě krát dvě stě metrů.

Za nehodu mohlo ranní slunce

Oslnění sluncem stojí za dopravní nehodou tří aut, která se stala v pondělí ráno ve Valašském Meziříčí. Třiačtyřicetiletý řidič jel v dodávce Renault od Poličné do Valašského Meziříčí.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT