VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Ve zlínském Obchodním domě se chystá gastronomický projekt: Bistrotéka Valachy

S vrcholící rekonstrukcí zlínského Obchodního domu postupně přibývá informací, jaké obchody, restaurace a další služby návštěvníci naleznou v této legendární baťovské dominantě po jejím opětovném otevření.

27.4.2018
SDÍLEJ:

Vizualizace Bistrotéky v Obchodním domě ve ZlíněFoto: archiv projektu

Společnost Prior, která je majitelem a investorem budovy, vyhradila obchodní pasáži spodní dvě podlaží a výběr nájemců podřídila cíli vytvořit z ní stylové místo pro nakupování i setkávání milovníků dobrého jídla a kvalitních produktů a služeb v souladu s moderními trendy. Již dříve také Prior informoval, že se do obchodní pasáže vrátí supermarket Billa a nově přibyde drogerie DM.

Další čerstvě potvrzená novinka jistě potěší milovníky kvalitní gastronomie a poctivých produktů. Zhruba pětinu obchodní pasáže obsáhne gastronomický koncept nazvaný Bistrotéka Valachy.

Otevření je plánováno na září 2018. Podnik bude provozovat zlínská společnost HP TRONIC, která zde plánuje zúročit své mnohaleté zkušenosti s fungováním úspěšných hotelů Lanterna a Horal v Resortu Valachy Velké Karlovice. Ty jsou kromě wellness služeb vyhlášené i prvotřídní regionální gastronomií.

Dosud přitom HP TRONIC prezentoval jen záměr pronajmout si prostory ve vyšších poschodích, kde zřídí sídlo firmy a v dalších letech vybuduje hotel s wellness centrem a zážitkovou restaurací.

Místo nakupování a setkávání gurmánů

„Myšlenka, že bychom ve Zlíně zřídili ještě gastronomický koncept jiného typu, než je u nás běžné, v nás zrály delší dobu. Nakonec jsme se rozhodli do toho jít, protože tak unikátní prostor na tak jedinečném místě bychom v budoucnu těžko hledali. Chceme zde vytvořit místo nakupování i setkávání gurmánů, milovníků dobrého jídla, hobby kuchařů a nadšenců pro kvalitní suroviny. Několik vzájemně propojených gastro provozů bude rozmístěno v propojených prostorách prvního a druhého patra,“ uvedl Tomáš Blabla, generální ředitel Resortu Valachy a současně šéf Bistrotéky.

Práce pro 60 lidí

Bistrotéka Valachy obsáhne 800 metrů čtverečních a nabídne uplatnění 60 zaměstnancům v kuchyni, pekárně a cukrárně, obsluze a na dalších pozicích.

„Jsme otevření nejen zájemcům z oboru, ale i těm, kteří se třeba dosud věnovali jiné profesi, ale chtěli by začít dělat něco jiného a baví je dobré jídlo. Právě nadšení pro věc je u nás důležitým kritériem. Věřím, že filozofií, krásnými prostory a nabídkou hodnotných benefitů nabízených naší společnosti HP TRONIC, které nejsou v gastronomii běžné, přivedeme do týmu ty správné lidi,“ dodal Tomáš Blabla.

Posezení až pro 100 návštěvníků

Jádrem podniku bude bistro s celodenní nabídkou snídaní, obědových menu i večeří z lokálních surovin i vlastních produktů. Počítá se i s pořádáním rodinných obědů nebo brunchů, to vše s posezením až pro 100 návštěvníků a s výhledem na Zlín.

Hlavní lákadlo? Vlastní pečivo

Součástí bude také obchod s vybranými potravinami. Hlavním lákadlem má být vlastní, manuálně vyráběné pečivo včetně poctivého kvasového chleba.

„Sortiment sestavujeme pod heslem „u nás nemusíte číst etikety“. Řada i takzvaně zdravých výrobků totiž obsahuje zbytečná éčka a nežádoucí přídavky, které například nepřirozeně prodlužují životnost výrobku. My budeme garantovat, že co u nás lidé koupí, splňuje přísnější nároky. To vše i se službou „objednej a vyzvedni“.

Zákazníci zde najdou jak běžné, tak maloprodukční potraviny, farmářské a lokální produkty či autentické zahraniční potraviny klasické kuchyně v top kvalitě, od masných výrobků přes sýry a nápoje až po ovoce, zeleninu a bylinky,“ uzavřel Tomáš Blabla.

Doplňkové služby

Prostory Bistrotéky doplní také lounge bar s možností posezení až do nočních hodin, kuchařská škola nebo kornuterie, v níž se budou „do ruky“ prodávat různé pochutiny lákavě servírované „do ruky“ v papírových kornoutech.

„Věříme, že tato zajímavost zaujme především návštěvníky z řad studentů,“ uzavřel Tomáš Blabla. Počítá se také s pořádáním doprovodných akcí – od speciálních degustačních večerů až po tématické sezónní trhy.

Více informací: www.bistrovalachy.cz

Autor: Redakce

27.4.2018 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Gastronomie - Gastronomie Číšník, servírka 15 000 Kč

Číšníci a servírky Číšníci a servírky. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Turnusové služby, úvazek: . Mzda min. 15000 kč, mzda max. 20000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: ČÍŠNÍCI A SERVÍRKY, Požadujeme: praxe v oboru výhodou, spolehlivost, První kontakt: telefonicky na čísle: 603 333 331, e-mailem na: jaroslav.safarik@gmail.com, osobní schůzka je možná na základě telefonické domluvy, ov. tel. 10.8.2018. Pracoviště: Jaroslav šafarik 02, Smetanova, č.p. 669, 755 01 Vsetín 1. Informace: Jaroslav Šafarik, +420 603 333 331.

Vzdělávání a školství - Vzdělávání a školství Učitel základní školy 15 237 Kč

Učitelé na 1. stupni základních škol (kromě v přípravných třídách základních škol) Učitel/ka 1. stupně. Požadované vzdělání: vysokoškolské. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 15237 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: UČITEL/KA 1. STUPNĚ ZŠ, Aprobace anglického jazyka - výhodou., Nabízíme: příspěvek na stravu z FKSP., První kontakt: telefonicky 571 614 764, e-mailem: skola@zsmasarykova.cz. Pracoviště: Základní škola valašské meziříčí, masarykova 291, okres vsetín, příspěvková organizace, Masarykova, č.p. 291, 757 01 Valašské Meziříčí 1. Informace: Jiří Buksa, +420 571 614 764.

Gastronomie - Gastronomie Kuchař/pizzař 50 000 Kč

Kuchaři (kromě šéfkuchařů) Kuchař/ka. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 50000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Nástup možný ihned., Požadujeme: vyučení v oboru nebo praxe v oboru, samostatnost, spolehlivost, zahraniční praxe vítána., Jedná se o dvousměnný provoz, případně střídání krátkého a dlouhého týdne., Možnost prodloužení smlouvy., První kontakt: telefonicky v době od 8:00 do 15:00 h., životopis e-mailem na petra@betexsro.cz., ov.10.8.2018. Pracoviště: Hotel eroplán, Ostravská, č.p. 451, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm 1. Informace: Šárka Holubová, +420 725 987 441.

Zdravotnictví - Zdravotnictví Sociální pracovník 12 400 Kč

Sociální pracovníci v oblasti péče o zdravotně postižené Pracovník v sociálních službách. Požadované vzdělání: vyšší odborné. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 12400 kč, mzda max. 13800 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Požadavky na vzdělání: dle § 116 zákona 108/2006 Sb. o sociálních službách., Cílová skupina sociální služby: dospělé osoby s mentálním, tělesným a kombinovaným postižením., Nabízíme: dovolenou navíc, firemní benefity, prémie za aktivitu., První kontakt: emailem.. Pracoviště: Kamarád rožnov o.p.s., Volkova, č.p. 523, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm 1. Informace: Petr Jelínek, +420 571 653 683.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Prvních deset zavlažovacích vaků od čtvrtka slouží také ve Valašském Meziříčí. Na snímku je instalují pracovníci společnosti Městské lesy a zeleň.
6

Žíznící stromy v Meziříčí napájejí zavlažovací vaky

Jehněčí hřebínky, restované hříbky, pohankové nok
4

Ve Velkých Karlovicích chystají galavečeři na počest 100. výročí Československa

Stříkačky stříkaly u Stříbrných stěn a cizinci kopali bezbranného: videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku ve středu 15. srpna 2018.

Bystřický Jiří Tiller přesvědčil trenéra Poloze. Zubří jej chce získat

Výsledkově neoslnili, ale do deprese se nepropadají. V mezinárodní konfrontaci v rámci turnaje v Novém Veselí extraligoví házenkáři sehráli tři kvalitní přípravné duely s maďarským a dvěma polskými celky, ale na výhru nedosáhli.

Kroj lidi sbližuje, shodují se tanečníci

Johana Ficová a Roman Diblík jsou členy folklorního spolku Jasénka už dvě dekády. Svůj první kroj oba oblékli, když jim nebylo ani pět let a po celé té době se stále těší na to, až si ho opět obléknou.

Vandal poničil čtyři mladé lípy

Mladé stromy u fotbalového hřiště v Liptále zřejmě překážely neznámému vandalovi.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT