Už je také pohromadě termínová listina závodů. „První akcí bude 9. února závod na běžkách Noční stopa Valachy. Celkem opět počítáme s pěti závody během celého roku, přičemž ten nejoblíbenější – triatlon Valachy man – čeká zásadní změna. Zatímco dříve se konal vždy v první srpnový pátek, nově ho protáhneme až do soboty. První den bude patřit dětem a závodu dospělých na kratší trase. V sobotu se pak uskuteční „hlavní“ závod na dlouhé trase a soutěž štafet. Velmi nám to zjednoduší organizaci a také budeme moci rozšířit startovní listinu. Dosavadní kapacita závodu s tisícovkou míst totiž bývala v posledních letech vyprodána,“ uvedl prezident Valachy tour Vladimír Sušil.

Další novinkou bude zpestření závodu Valachy duatlon, který se nově otevře i dvoučlenným rodinným štafetám. „Bude to jistě vítané zpestření, které podtrhne naši filozofii sportovních zážitků pro celou rodinu. Zvažujeme také změnu trasy závodu horských kol Bike Valachy,“ doplnil Vladimír Sušil.

Zájemci se mohou do všech závodů přihlásit už nyní prostřednictvím celoročního startovného, které často slouží i jako vánoční dárek pro sportovní nadšence.

Ve spolupráci s Resortem Valachy pořadatelé Valachy tour chystají příští rok i několik sportovních kempů, spojených s tréninkem na trasách závodů Valachy tour. V lednu se chystá Škola běžeckého lyžování, během roku pak Běžecká škola Miloše Škorpila i s novinkou – termínem vyhrazeným úplným začátečníkům, Bike kemp a Triatlonový kemp s Ironmanem Petrem Vabrouškem.

Více informací: www.valachytour.cz

Termíny závodů Valachy tour 2019

Noční stopa Valachy - 9. 2.

Valachy duatlon - 4. 5.

Bike Valachy - 15. 6.

Valachy man - 2. a 3. 8.

Běhej Valachy - 19. 10.

Další sportovní akce Valachy tour:

28. – 30. 1. Škola běžeckého lyžování

11. – 14. 4. Bike kemp Valachy

22. – 25. 4. Běžecká škola Miloše Škorpila pro začátečníky

25. – 28. 4. Běžecká škola Miloše Škorpila

11. – 14. 7. Triatlonový kemp s Petrem Vabrouškem

10. – 13. 10. Běžecká škola Miloše Škorpila