Během devíti dnů zhlédlo pět tisícovek návštěvníků celkem třináct divadelních představení, která se odehrála v neobvyklém prostředí cirkusového šapitó na louce pod místním hotelem Lanterna. Festival se tak oproti loňsku rozrostl o dva dny a čtyři představení, výtěžek byl i díky tomu téměř trojnásobný.

Pořádající Resort Valachy částku rozdělil mezi mobilní hospic Strom života z Nového Jičína a rodinu šestiletého Míši Žitníka z Velkých Karlovic, jenž trpí od narození vážným poškozením mozku. Předaná částka umožní rodině léčebný pobyt v lázních.

Na výši výtěžku se největší měrou podílel Jaroslav Dušek, který jako pravidelný host festivalu uvedl před zcela vyprodaným hledištěm za výrazně snížený honorář populární Čtyři dohody a Pátou dohodu. Snížením honoráře přispěl i Cirk La Putyka, jehož představení Slapstick sonáta bylo rovněž vyprodáno a na poslední chvíli proto soubor přidal ještě reprízu navíc. Akci letos kromě partnerů podpořil také Zlínský kraj.

„Máme radost, že se festival těší čím dál větší oblibě návštěvníků Velkých Karlovic a že díky tomu také narůstá částka, jejímž prostřednictvím můžeme pomáhat potřebným. Týden kultury na Valašsku se stal příjemnou tečkou za letními prázdninami a my už se těšíme na příští čtvrtý ročník v závěru srpna 2019. Současně už vrcholí přípravy na další námi pořádanou akci, jíž bude desátý ročník Karlovského gastrofestivalu 6. a 7. října. Všechny milovníky dobrého jídla srdečně zveme,“ uvedl generální ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla.

Více: www.tydenkukultury.cz

Slavnostní koncert k zahájení činnosti Základní umělecká škola Kostka se uskutečnil v úterý 28. srpna 2018 ve Vsetíně před domem kultury. Přítomné přivítal ředitel školy Karel Kostka (uprostřed), odpolednem provázela Kateřina Bazelová a Jan Mikušek.
Zahajovací koncert ZUŠ Kostka ozdobili špičkoví filharmonici
Jonn Del Toro Richardson.
Z texaského Houstonu míří do Valmezu bluesman Jonn Del Toro Richardson