Kurzy pečení těchto tradičních koláčů, které tam o prázdninách pořádá Resort Valachy, jsou oblíbené nejen u turistů, kteří přijíždí do Karlovic na dovolenou, ale jsou i lákavým tipem na letní výlet „na otočku“, třeba i s celou rodinou. Dají se totiž spojit se spoustou další zábavy v resortu, třeba s návštěvou zábavního parku Razulák, relaxačního centra Wellness Horal, Kulíškovy naučné stezky nebo vyhlášené terasy hotelu Horal s valašskými specialitami.

„Kurzy pečení frgálů se konají vždy v úterý a sobotu od 10 do 13 hodin. Na víkend 14. a 15. července navíc chystáme i speciální mini kurzy pro děti. Práce s těstem a výroba frgálů je pro ně velká zábava. Navíc je čeká i další program se strašidýlkem Razulákem, než se jejich koláč dopeče,“ láká mluvčí Resortu Valachy Martina Žáčková.

Letní tipy v Resortu Valachy. Sluneční terasa hotelu Horal.
Deset důvodů, proč o prázdninách navštívit Velké Karlovice

Zatímco pro děti je pekařský kurz kratší a doplněný hrami a zábavou, kurz pro dospělé přináší příležitost vyzkoušet si poctivou výrobu frgálu opravdu od začátku do konce – tedy od výroby těsta až po upečení. „Dozvíte se i zajímavosti o historii frgálů nebo praktické tipy našich pekařek, které se věnují výrobě frgálů dennodenně pro naše hotely a znají dobře i různé praktické vychytávky. Kromě nových dovedností a vlastního frgálu si z kurzu odnesete i certifikát o přijetí do valašského cechu pekařského a zástěru jako dárek na památku,“ dodává Martina Žáčková. Během kurzu je připraveno i drobné občerstvení.

Na kurzy je potřeba se objednat předem na telefonním čísle 571 477 300.

Kurzy pečení frgálů nejsou jediným zajímavým lákadlem Resortu Valachy. Novinkou je dětské hřiště u hotelu Horal, v relaxačním centru Wellness Horal si denně kromě neděle od 10 hodin můžete zacvičit aquafitness.

Oblíbený je i zábavný program Golf pro každého, který nabízí příležitost vyzkoušet si úplné základy golf s průvodcem na Golfovém hřišti Horal. „Program je ideální i pro rodiny s dětmi, trvá zhruba hodinu a půl,“ doplňuje mluvčí resortu.

Vyzkoušet můžete také projížďky na segwayi nebo elektrokole z půjčovny, zahrát si tenis nebo vyrazit na procházku či výlet na kole do okolí. Nechybí tu cyklostezka a oblíbeným cílem jsou tři místní rozhledny. Každou středu můžete den zakončit na terase hotelu Horal při hudebním podvečeru, každý víkend tu nabízejí grilované speciality a v závěru prázdnin se v Resortu Valachy chystá nový festival Týden kultury na Valašsku.

Triatlonový závod VALACHY MAN. Plavání
VALACHY MAN je ze dvou třetin vyprodaný, přijede i Čelůstka a Kubínek