Soutěž hledá nejen neotřelé nápady, ale zároveň potenciál na úspěšnou realizaci podnikatelského záměru.

SEMINÁŘ ZDARMA

Regionální výherce může získat ceny v hodnotě více než sto tisíc korun, kromě peněz do začátku také služby, které start podnikání značně usnadní.

Soutěžící za Olomoucký ale i Zlínský kraj se zítra na regionálním semináři v Olomouci setkají s porotou, která vyhodnotí nejzdařilejší projekty.

Zároveň se mohou poradit o financích, informačních technologiích nebo marketingu.

Seminář je zcela zdarma pro všechny zájemce o podnikání; stačí se přihlásit na webové stránce www.rozjezdy.cz.

„Rekordní zájem nás samozřejmě těší, vážíme si originálních a promyšlených projektů i nadšení, s nímž se lidé pouštějí do podnikání," sdělila Eva Karasová, manažerka společnosti T-Mobile.

„Mezi obory na naší Mapě malého podnikání je jasnou regionální jedničkou gastronomie, ale mezi letošními přihláškami z Olomouckého kraje převažují projekty z oblasti výroby. Konkrétně jsou to například produkty z kozího mléka, spodní prádlo z nanomateriálů nebo výroba unikátního úchytu na činky," přiblížila některé ze zajímavých projektů Eva Karasová.

HODINY Z VINYLŮ

Díky T-Mobile Rozjezdům se v minulosti na vlastní nohy postavili úspěšní podnikatelé, jako například Lukáš Drlík s Veronikou Pejšovou, kteří provozují Levandulovou biofarmu v Bezděkově na Mohelnicku a Levandulové kavárny v Zábřehu a Čechách pod Kosířem, Jan Čížek z Olomouce, jenž se prosadil s projektem Vinylovehodiny.cz, či Michaela Vaněčková z Olomouce s přírodní kosmetikou Caltha.

Projektem během šesti let prošlo dva a půl tisíce přihlášených projektů, z nichž vzešlo 342 vítězů.

Celkem získali podporu v hodnotě téměř 33 milionů korun. Letos jsou připraveny ceny ve výši přes tři miliony korun.

Regionální výherce může získat podporu za více než sto tisíc, celostátní vítěz vyhrává cenu poroty finan-ční odměnu, balíček služeb a poradenství pro rozjezd podnikání.