Šikovné ruce tohoto vyučeného stolaře však vyrábí nejen nábytek, ale například i okna a dveře. O jeho pracovní zdatnosti svědčí také to, že doposud neobdržel jedinou reklamaci, která by se týkala špatně provedené práce.

Důvodem, proč jsem za panem Radomírem Machálkem přišla je, že chceme společně s Velkopopovickým Kozlem a čtenáři Deníku najít nejšikovnějšího fachmana valašského regionu, kterého pak Kozel odmění za poctivou práci a jeho řemeslný kumšt.

Tip na stolaře Radomíra Machálka zaslal jeden z jeho zákazníků Martin Mrlina. Ten si od pana Machálka nechal udělat vybavení prodejny zeleniny, kterou vlastní. Byl velmi spokojen se splněním všech svých požadavků i s rychlým provedením prací i cenou.

Úspěch svého podniku pan Machálek připisuje kvalitním materiálům, jako je lamino a masiv, ale hlavně starým osvědčeným metodám, které používá.

Své řemeslo vykonává pan Machálek opravdu zodpovědně, pracuje dvanáct hodin denně včetně soboty, a když je hodně práce, tak i v neděli.

Nejlepší odměnou po práci je pro Radomíra Machálka příroda, ke které tíhne už od dětství.

Svou nominaci komentuje slovy: „Samozřejmě mě to potěšilo. Moji zákazníci jsou převážně lidé nebo podniky, se kterými spolupracuji už spoustu let. I nové zákazníky však uvítám rád.“

Radomíra Machálka jsme se zeptali na tajemství jeho úspěchu.

Prozraďte, co podle vás děláte lépe než ostatní a kvůli čemu se vaši zákazníci stále vracejí?

„Zachovávám při práci tradiční osvědčené metody, zejména při spojování materiálů, a to například kolíkování nebo čepování. Dodržuji je, přestože jsou pracnější. Považuji je totiž za kvalitní způsob provedení. Záleží mi na tom, aby moji zákazníci byli spokojení. Mrzí mě, že živnost provozují i lidé, kteří v tomto oboru nejsou vyučení.“

Na co se nejvíce těšíte po dni plném práce?

„Po práci mám svoji hodinku odpočinku, a pokud zrovna nejsem v lese, skočím si do nedaleké hospody na dvě piva. Pak jdu domů ke své rodině.“