Při této příležitosti bude již od soboty 30. června v provozu vlek, který bikeři využívají k vyvezení nahoru na kopec.

„Vlek bude pro otevřené tréninky v provozu o víkendu 30. června a 1. července, dále také 5. až 8. července a 11. až 13. července. Využít toho mohou i další zájemci, kteří nemají závodnické ambice, ale chtějí si užít adrenalinovou jízdu na Razule," uvedl Luboš Sušila ze Ski areálu Razula.

O tomto víkendu si cyklisté mohou zpestřit návštěvu Razuly gurmánskou akcí Prázdninové grilování v blízkém hotelu Galik. V nabídce budou mj. žebra, klobásy, „párky trochu jinak" nebo grilovaná zelenina. Grilovat se bude v sobotu a neděli také na terase hotelu Horal, v neděli od 12 do 16 hodin za doprovodu cimbálové muziky. Sportovní zážitky je možné v Horalu spojit s relaxací ve Wellness Horal s termálními bazény.

Razula v létě

Zájemci o vlek na Razule zaplatí za půldenní permanentku 150 Kč a za celodenní 250 Kč. Vlek bude v provozu vždy od 10 do 17 hodin. O víkendu 14. a 15. července bude jeho provoz už jen výhradně pro závodníky. V sobotu se budou konat tréninky, v neděli semifinálové a finálové jízdy.

„Fanoušci, kteří přijdou povzbudit jezdce k co nejlepším výkonům v náročném závodu, jsou srdečně zváni," dodal Luboš Sušila.

Samotná závodní trať je dlouhá 1 300 metrů, závodníci na ní překonají převýšení 210 metrů. Zčásti vede po sjezdovce, částečně smrkovým lesem.

„Má velmi zajímavé pasáže se skoky, schody či klopenkami. Mezi nejatraktivnější místa na trati zcela jistě patří finálový padák do cíle, kde závodníci letí vzduchem až 10 metrů. Dosahují rychlosti až 60 kilometrů za hodinu," doplnil Luboš Sušila. Závod se koná pod záštitou radního Zlínského kraje pro školství, mládež a sport Mgr. Josefa Slováka.

V další prázdninové dny nebude sjezdovka Razula pro cyklisty v pravidelném provozu. Vleky budou jezdit spíše příležitostně, pro veřejné tréninky na další chystané závody ve Velkých Karlovicích. Informace o provozu vleku budou uvedeny na www.razula.cz a www.trails.cz. Pro méně náročné sjezdy mohou cyklisté využívat služeb nově otevřeného Bike parku Kyčerka v 5 km vzdáleném údolí Pluskovec.