Jan Černocký si otevřel krámek ve Smetanově ulici ve Vsetíně před sedmnácti lety. Vyučený řezník pracoval dlouhá léta v masokombinátu Krásno. Krátce po revoluci využil zkušenosti, které ve státním podniku nasbíral, a založil vlastní podnik. Ten před pár měsíci rozšířil. Přijal i další zaměstnance. Nyní jich má dvacet. Jsou potřeba. Zájem o jeho maso je totiž ohromný.

Důvodem, proč jsem se do obchodu Jana Černockého vydala, je, že chceme společně s Velkopopovickým Kozlem a čtenáři Deníku najít nejšikovnějšího fachmana Valašska, kterého pak Kozel odmění za poctivou práci a jeho řemeslný kumšt.

Tip na uzenáře Jana Černockého zaslala jedna z jeho věrných zákaznic Miriam Kamelandrová. Ta chodí pro maso jen k němu. Nedá na řeznictví ve Smetanově třídě dopustit. Nikdo podle ní nemá maso tak pěkné a čerstvé.

„Vážím si toho, že jsou zákazníci spokojení.“ Úspěch svého podniku Jan Černocký připisuje stále čerstvým výrobkům, které prodává nebo sám vyrábí. Se svými dodavateli se zná osobně a ví, že by mu neprodali nekvalitní zboží.

Zeptali jsme se na tajemství jeho úspěchu.

Prozraďte, co podle vás děláte lépe než ostatní a kvůli čemu se vaši zákazníci stále vracejí?

„Prodáváme denně čerstvé maso. Kupujeme hovězí čtvrtě z valašských chovů, které si dál bouráme. Vepřové půlky nám dodávají z jatek v Holešově a Přerově. Při zpracování masných výrobků dodržujeme původní receptury.“

Na co se nejvíce těšíte po dni plném práce?

,,Největší odměnou po práci jsou pro mě chvíle strávené se ženou a práce na zahrádce. Práce mi začíná před čtvrtou ráno a končí se kolem osmé večer. Žezlo po mě už částečně přebírá syn, pomáhá mi i dcera. Řeznictví je u nás tradiční profesí. Už táta jím byl, před ním jeho otec a tak dále. Kořeny našeho podnikání sahají do osmnáctého století, kdy byl první Černocký krám pod vsetínským zámkem.“