„Vybírat realitní kancelář by lidé měli jednoznačně podle kvalitních referencí či dobrých zkušeností svých známých. Rozhodnutí může ovlivnit také osobní schůzka a sympatie makléře," vyjmenovala jednatelka GALERIE REALIT Kateřina Zvonková. Na co dalšího se při výběru realitní kanceláře zaměřit, poradili také její kolegové.

GALERIE REALIT v Přerově.Zdroj: DENÍK/archiv

Marek Holý: Pokrytí trhu nerozhoduje

Podle naší dlouhodobé zkušenosti jsme přesvědče- ni, že jméno kanceláře se tvoří lidmi, kteří v konkrétní kanceláři působí, a kvalitou služeb, které tito lidé v dané kanceláři poskytují. Tím pádem nezáleží na tom, zda se jedná o regionální samostatnou kancelář, o republikovou či nadnárodní franšízu.

Kateřina Zvonková: Napovědět mohou webovky

V dnešní době je webová prezentace nezbytná, a to převážně kvůli informacím o kanceláři, o týmu, který v ní působí, o službách, které poskytuje, kde sídlí a podobně. Klient by zde měl najít také reference jiných klientů, články z médií nebo inzerci nabízených nemovitostí, díky níž si může ověřit kvalitu inzerce fotografií a psaného slova.

Kateřina Zvonková: Důvěryhodnost a profesionalita

Realitní kancelář musí být důvěryhodná. Makléři by měli být vyškolení profesionálové se znalostí trhu a potřebných náležitostí okolo průběhu celého obchodu. Se všemi kroky spolupráce by měli klienta ihned seznámit a být schopni zodpovědět dotazy. Ke všem službám by se kancelář měla zavazovat klientovi smluvně, aby měl klient jistotu servisu.

Dana Neblová: Doporučení jako první vlaštovka

Doporučení známých může být v mnoha případech rozhodující a velmi přínosné. Po dlouholeté praxi v realitním oboru získáváme klienty již převážně na základě referencí. Myslíme si, že právě tato skutečnost dokazuje množství spokojených klientů, kterých si vážíme. S většinou klientů se nám daří navázat přátelské vztahy.

Michal Zapletal: Sídlo kanceláře mnohé prozradí

Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že první dojem z prostředí kanceláře může klienta velmi ovlivnit. V našem případě jsme zvolili prostor v přízemí s velkými výkladními skříněmi, vybrali jsme prostředí, ve kterém lze realizovat i menší umělecké výstavy pro veřejnost, což se nám osvědčilo a klienti se u nás cítí příjemně.

GALERIE REALIT
Adresa: Jiráskova 647/3, Přerov
Kontakt: Tel.: 777 054 304, prerov@galerierealit.cz
www: http://www.galerierealit.cz/