VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Polášek: recept na moji pizzu pochází ze Sicílie

VALAŠSKÁ BYSTŘICE – Upadající bistro dokázal během několika let přeměnit vútulnou hospůdku Květoslav Polášek zValašské Bystřice. Hned vedle restaurace vcentru obce koupil před jedenácti lety malý bar, který neustále vylepšuje. Interiér dnes připomíná malé národopisné muzeum. Před čtyřmi lety navíc vsadil na pizzu, kjejíž výrobě vlastní originální recept.

25.5.2007
SDÍLEJ:

Květoslav Polášek Foto: DENÍK/Michal Mikulenka

Jako ve skanzenu si mohou připadat návštěvníci valašskobystřického bistra, nedaleko kostela. Majitel podniku Květoslav Polášek začal sbírat dnes už nepoužívané zemědělské nástroje a vyzdobovat jimi stěny podniku. Než se zchátrající boudy stalo útulné a prosperující bistro, uběhlo několik let mravenčí práce. „Dnes má u mě nějaký exponát snad každá rodina zobce,“ říká činorodý majitel. Když se před čtyřmi lety rozhodl péct ve svém malém podniku pizzu, známí ho od záměru zrazovali. „Říkali mi, že na slané vdolky tady na vesnici nikdo chodit nebude. Navíc prý nemůžu konkurovat městu, kde jsou už zavedené velké pizzerie,“ vzpomíná podnikatel, a jak dodává, začátky byly opravdu slabé a když prodal pět kousků pizzy za den, byl rád. Situace se však postupně začala měnit a dnes kněmu na italskou specialitu chodí téměř celá vesnice. O příčině takového obratu má restauratér jasno: může za to vynikající těsto, kněmuž recept pochází až z daleké Sicílie. „Návod jsem získal za svého jedenáctiletého pobytu vNěmecku. Švagr chirurg jednou ošetřoval ženu tamního majitele pizzerie a včasnou operací ji víceméně zachránil život,“ popisuje Polášek. Ital, který pocházel z vesnice nedaleko Palerma, se tenkrát nechal obměkčit a ve slabé chvilce Květoslava do tajů originálního těsta zasvětil. „Pamatuji si jako dnes, když mi na závěr řekl: dal jsem ti základ, pokud budeš šikovný, určitě se vypracuješ sám,“ vybavil si Polášek. Tajemství přísně střeží a veškeré těsto vyrábí pouze on sám. „Spousta lidí se snažilo recept vylákat, ale zatím se to nikomu nepodařilo,“ pousmál se Květoslav Polášek. Hned ale dodal, že úplně základním předpokladem kúspěchu voboru, je radost zpráce a poctivost vůči zákazníkům.

25.5.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Gastronomie - Gastronomie Pomocní kuchaři 22 000 Kč Pomocní kuchaři Pomocný kuchař/kuchařka *. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 22000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: POMOCNÝ KUCHAŘ/KUCHAŘKA *, Nástup možný ihned., NÁPLŇ PRÁCE: vaření příloh, příprava salátů, výdej jídla., POŽADUJEME: praxe v oboru podmínkou, aktivní pracovní nasazení, zájem o obor a snaha naučit se novým věcem., NABÍZÍME: práci v profesionální kuchyni s možností pracovního růstu, příjemný pracovní kolektiv, zaměstnanecké benefity - volný vstup do fitness, zvýhodněné zaměstnanecké stravování, férové jednání., PRVNÍ KONTAKT: e-mailem: recepce@hotel-abacie.cz, telefonicky: 571 613 830., ov. 19.11.. Pracoviště: Hotel abácie s.r.o., U Abácie, č.p. 491, 757 01 Valašské Meziříčí 1. Informace: Lenka Posádová, +420 571 613 830. Vzdělávání a školství - Vzdělávání a školství Asistenti učitelů 11 100 Kč Asistenti učitelů Asistent/ka pedagoga. Požadované vzdělání: úso (vyučení s maturitou). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 11100 kč, mzda max. 17900 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: ASISTENT/KA PEDAGOGA, Požadujeme: kvalifikační předpoklady podle zákona č. 563/2004 Sb. o pedagogických pracovnících., Nabízíme: FKSP., První kontakt: životopisy zasílejte e-mailem: l.kajabova@zsbranky.cz. Pracoviště: Základní škola a mateřská škola branky, okres vsetín, příspěvková organizace, 756 45 Branky. Informace: Lenka Kajabová, . Výroba - Výroba Montážní dělník 16 500 Kč Montážní dělníci výrobků z pryže a plastů Montážní dělníci*. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 16500 kč, mzda max. 25000 kč. Volných pracovních míst: 5. Poznámka: MONTÁŽNÍ DĚLNÍCI*, Náplň práce: obsluha obráběcích a lisovacích strojů, Zaměstnaecké výhody: stravenky, První kontakt: telefonicky 731 862 299 od 8 do 16 hod. nebo e-mailem: novotny@businessarea.cz. Pracoviště: Business area s.r.o. 04, Hranická, č.p. 328, 757 01 Valašské Meziříčí 1. Informace: Daniel Novotný, +420 731 862 299. Doprava a logistika - Doprava a logistika Řidič vysokozdvižných vozíků 120 Kč Obsluha vysokozdvižných a jiných vozíků a skladníci Brigádníci - administrativní výpomoc - archiv. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 120 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: BRIGÁDNÍCI - ADMINISTRATIVNÍ VÝPOMOC - ARCHIV, Administrativní výpomoc, práce v archivu. Práce se šanony, úklid archivu. Znalost v oblasti financí, účetnictví, faktur výhodou - ne podmínkou. Vhodné pro maminky na MD. , Nabízíme možnost práce na DPP, zkrácený úvazek, počet hodin dle dohody., První kontakt: Životopisy zasílejte na e-mail: personalni@emas.cz, do předmětu napište: Brigáda - archiv. Pracoviště: Janča & emas group s.r.o. 01, Masarykova, č.p. 843, 757 01 Valašské Meziříčí 1. Informace: Eva Vařejková, .

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

fotbal: Česká republika  19  - Chorvatsko 19
24

Slaměna skóroval. Česká devatenáctka slaví postup z prvního místa

Exzuberský pivot Petr Šlachta (v červeném). Ilustrační foto.

Pivot Šlachta házenkáře Zubří neposílí, míří do Německa

Týden obřích slev začíná. Nenechte se však napálit

Předvánoční nákupní horečka startuje. Prvním „výkopem“ jsou slevové akce spojené s tzv. Černým pátkem. Neřiďte se procenty, ale výslednou cenou, radí odborníci.

Hasiči z Ratiboře zazářili v prestižní anketě

Hasiči z Ratiboře zvítězili v anketě Dobrovolní hasiči roku 2018. Z celkového počtu pětadvaceti sborů dobrovolných hasičů z celé České republiky se probojovali do finále a v oblasti sever Moravy skončili první.

Vlajka z tisíců klíčů a poslední služba šedesátileté tramvaje: videa víkendu

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku o víkendu 17. až 18. listopadu 2018.

Proč je negativní myšlení důležité

„Z pozitivního myšlení se dnes stala mantra, která je sice líbivá ale důležité je myslet i negativně,“ říká známý český podnikatel, spisovatel a školitel.

DALŠÍ ČLÁNKY Z RUBRIKY

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT