Úlevu pro pacienty s akutním zubním kazem může přinést enzymatický gel Brix3000®, s jehož pomocí lze odstranit zubní kaz bezbolestně a během několika minut.

Tento revoluční přípravek neobsahuje toxické nebo dráždivé složky, funguje díky vysoce koncentrovanému přírodnímu enzymu papain, který se nachází v tropickém ovoci papája. Léčivé schopnosti papáji jsou známé již po staletí, její semena obsahují důležité živiny, již jejich malé množství zabíjí škodlivé bakterie a pomáhá v boji proti virovým infekcím.

Brix3000®, jehož hlavní složkou je papain, je netoxický, bezpečný při kontaktu s kůží, očima i jinými částmi těla, nemá žádné vedlejší účinky. Brix3000® je vhodný pro všechny typy pacientů, pro děti i těhotné ženy. Je šetrný nejen ke zdraví pacientů, ale také k životnímu prostředí.

A jak vypadá celý zákrok? Zubní lékař nanese gel Brix3000® na kaz a nechá ho působit dvě minuty. Gel změkčí infikovaný dentin, který je postižen zubním kazem a je možné ho odstranit ručním nástrojem bez nutnosti vrtání a použití anestezie.

Odstranění zubního kazu s gelem BRIX3000® je mnohem bezpečnější než běžné postupy a je základem atraumatické léčby, o kterou lékaři usilují v péči o své pacienty. Použití gelu zlepšuje celý proces ošetření zubů a zbaví pacienta nepříjemných vedlejších pocitů z vrtání a injekcí. Je možné ho současně použít na více zubech pacienta, což snižuje množství návštěv zubního lékaře a tím i úzkost pacientů před každým ošetřením.