„Kvůli lockdownu jsme kurzy dlouho nemohli pořádat, v létě jsme pak jen nahrazovali zrušené termíny a teď se nám konečně uvolnily ruce pro nové akce. Zájem je velký, což nás těší. Připravili jsme několik novinek a také kurzy na aktuální podzimní témata,“ říká manažerka Bistrotéky Valachy Simona Stavjaňová.

K největším hitům podzimu bude bezesporu patřit kurz Vietnamská kuchyně.

„Lidé mají exotickou gastronomii rádi, kurzy thajské kuchyně u nás bývají tradičně vyprodané a měli jsme řadu dotazů právě na Vietnam. Dlouho jsme pátrali po vhodném lektorovi a máme radost, že jsme ho nakonec našli, a to osobu z nejpovolanějších. Kurzy povede vietnamský kuchař May Tran Hau provozující oblíbené Bistro Večerka v Brně, které je zařazeno i v Gastromapě Lukáše Hejlíka,“ dodává Simona Stavjaňová.

S podzimem jsou spjaté husí, kachní a zvěřinové hody, chystají se proto i novinky zasvěcené těmto tématům: kurzy Netradiční Svatomartinské menu s Tomášem Černým, jenž vede známou pražskou restauraci Dejvická 34 a působí jako lektor také v Pražské kulinářském institutu, nebo Dokonalá příprava zvěřiny se zlínským šéfkuchařem Přemyslem Kosem.

Skutečnou raritou bude Vánoční příprava humra v polovině prosince. Škola vaření nabídne i tradiční oblíbené témata, například Italskou kuchyni nebo Kurz pečení kvasového chleba s Lenkou Molkovou z Bistrotéky Valachy.

„Již ladíme další termíny na příští rok, abychom mohli poukazy na kurzy vaření nabídnout jako tip na vánoční dárek. Termíny zveřejníme již brzy,“ uzavřela Simona Stavjaňová.

Kurzy Školy vaření do konce roku 2021:

Kurz pečení chleba - 31.10., 7.11. a 21.11. Ryby a mořské plody - 9.11. Netradiční Svatomartinské menu - 14.11. Italská kuchyně - 15.11. Vietnamská kuchyně - 16.11. a 29.11. Thajská kuchyně I. - 22.11. Dokonalá příprava zvěřiny - 30.11. Vánoční příprava Humra - 12.12. a 13.12.