Na tradičním výročním zasedání asociace spojeném s každoročním udílením oborových cen, které se konalo v pátek 1. prosince v Olomouci, převzal ocenění za nejlepší studentskou práci roku 2017 Martin Řehák, projektový manažer Resortu Valachy. V Resortu Valachy pracuje od roku 2016, kdy souběžně dokončoval magisterské studium na Fakultě managementu a ekonomiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.

Studium oboru Podniková ekonomika letos zakončil diplomovou prací na téma „Projekt zlepšení úrovně služeb suprastruktury Karlovského gastrofestivalu“. V ní zúročil jak své teoretické znalosti ze studentské stáže v Resortu Valachy, tak i praktické poznatky z opakované účasti v organizačním týmu Karlovského gastrofestivalu, jehož je Resort Valachy pořadatelem.

„Se zlínskou Fakultou managementu a ekonomiky, ale i dalšími fakultami Univerzity Tomáše Bati spolupracujeme na stážích či studentských projektech dlouhodobě a moc nás těší, že jsme díky tomu do svých řad získali nadaného studenta, jehož schopnosti ocenili i odborníci. Oceněná diplomová práce je pro nás velmi přínosná, analýzu i návrhy na další rozvoj akce využijeme pro další zkvalitňování Karlovského gastrofestivalu,“ uvedl  generální ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla.

Mikulášská obchůzka v Pulčíně, nejvýše položené obci na Vsetínsku
Valaši zažili pekelný víkend, tradice nepodceňují. Podívejte se

Karlovský gastrofestival se za devět let existence zařadil mezi nejnavštěvovanější gastronomické akce v České republice. Díky zapojení více místních hotelů a penzionů a doprovodnému programu významně napomáhá k propagaci a podpoře cestovního ruchu ve Velkých Karlovicích i celém regionu. Letošní 9. ročník přilákal na 25 tisíc lidí.

„Úspěch jednotlivce v takovéto soutěži je pochopitelně úspěchem celé fakulty. Navíc udělená ocenění jsou důkazem, že studenti Univerzity Tomáše Bati jsou nadaní a spolupráce s komerčním sektorem je efektivní a smysluplná. Absolventi se pak často dokáží snadno uplatnit na trhu práce,“ uvedla doc. Zuzana Tučková, která vedla oceněnou diplomovou práci a současně je zodpovědná za specializaci Ekonomika cestovního ruchu oboru Podniková ekonomika, Mgr. programu, Fakulty managementu a ekonomiky.

Martin Řehák již za svou diplomovou práci získal letos v červnu jedno z šesti ocenění udílených při promoci absolventů Fakulty managementu a ekonomiky Univerzity Tomáše Bati – a to Cenu primátora města Zlína.

Česko zpívá koledy s Valašským deníkem. Ilustrační foto.
Přijďte si dnes zazpívat koledy, lidé na Valašsku se připojí na desítkách míst

Asociace hotelů a restaurací ČR každoročně uděluje v rámci svého výročního zasedání ceny Hoteliér roku za nezávislé i řetězcové hotely, Restauratér roku, Penzion roku, Škola roku, Mladý manažer / mladá manažerka roku, Odpovědný hotel / restaurace roku a Mimořádnou cenu AHR ČR za mimořádný přínos. Ocenění Nejlepší studentská práce zaměřená na oblast cestovního ruchu se uděluje teprve třetím rokem. Porota letos vybírala z 22 nominovaných studentských prací.

Ve stejné kategorii, jako před třemi lety ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla, získal navíc letos ocenění již druhý zástupce Zlínského kraje. V silné konkurenci obdržel ocenění Hoteliér roku ředitel Wellness & Spa hotelu Augustiniánský dům Luhačovice Petr Borák.

Zasněžování ve Ski areálu Razula.
Ski areál Razula ve Velkých Karlovicích začal v úterý zasněžovat sjezdovky