Jejich degustační večer v sobotu 20. ledna nabídne osmichodové menu, jehož součástí budou i medvědí speciality. Ty jsou v nabídce tuzemských restaurací naprostou raritou.

Pavel Sapík šéfuje věhlasné pražské restauraci Terasa U Zlaté studně, která je držitelem prestižních ocenění a vysoce hodnocena veřejností i odborníky, nejnověji byla za rok 2017 zařazena do TOP 20 restaurací v Evropě dle TripAdvisoru.

Neméně známý Jaroslav Sapík vařil mj. na Pražském hradě a je považován za experta právě na medvědí maso, které příležitostně připravuje ve své restauraci, jako jeden z mála a možná i jediný v České republice.

„K čemu bych ho přirovnal? Chutná jako velice kvalitní hovězí maso, jde malinko do sladka. Každopádně je velmi pracné a složité na přípravu a také se těžce shání,“ popisuje specifika této suroviny Jaroslav Sapík.

Hotel Lanterna.
Špaček, Hašková, Czendlik: 6 + 2 tipy na originální zážitek

Kromě sobotního osmichodového menu připraví oba kuchaři ještě v neděli 21. ledna obědové menu o třech chodech, které si můžete vychutnat v prosklené restauraci Vyhlídka s krásným výhledem na protější sjezdovku Razula.

Spa hotel Lanterna chystá na letošní rok řadu dalších akcí. V sobotu 24. února se chystá degustační večer s představením zimního menu s komentářem šéfkuchaře Pavla Václavíka a vinaře Milana Sůkala.

V pondělí 30. dubna se koná posezení se Zbigniewem Czendlikem a Ladislavem Špačkem, který bude mít o den později, 1. května, v Lanterně kurz etikety pro veřejnost.

Atraktivním hostem bude také 19. května Eliška Hašková Coolidge, která bude vyprávět o svých diplomatických zkušenostech ve službách pěti amerických prezidentů. Vzhledem k jejímu vytížení jde o zcela jedinečnou příležitost setkat se s touto charismatickou dámou, která je vyhledávanou poradkyní v oblasti společenské a byznys etikety.

Více informací: www.lanterna.cz

Ukázka z menu Porcování medvědaMousse z kozího sýra s uzenými kachnímy prsy
Tartar z mléčného telecího plněný kozím sýrem
Restovaná Foie Gras s grilovanou svatojakubskou mušlí
Tradiční ruský boršč s medvědím masem
Dušené medvědí závitky s noky a hříbkovou omáčkou
Kokosový krém na čokoládě se zmrzlinou
Domácí pralinky