Za podporou zdravotníků stál projekt Hokejové reprezentace České republiky a jejího partnera – společnosti Škoda Auto. Před listopadovým turnajem Karjala Cup ve Finsku se totiž značka Škoda zavázala, že za každý vstřelený český gól do sítě soupeře zajistí tříchodová obědová menu pro zdravotníky v první linii včetně reprezentačního dresu. Branek vstřelili čeští hokejisté pět, finální počet nemocnic byl ale nakonec navýšen na šťastných sedm. O tom, do kterých zařízení se obědová menu rozvezou, hlasovali fanoušci na webu www.skodaautopomaha.cz.

Ilustrační foto.
Otevření restaurací přes poledne? Nesmysl, reagují na návrh hostinští

„Každá zvolená nemocnice, respektive její infekční či covidové oddělení, si užilo 125 tříchodových menu odkazujících na letošní jubileum 125 let existence společnosti Škoda Auto. Součástí každého balíčku byl také dres hokejové reprezentace ČR. Pro zdravotníky vařil tým Jana Punčocháře, šéfkuchaře oblíbené pražské restaurace U Matěje, a také kolektiv Tomáše Dolníčka z brněnského Koishi restaurantu,“ uvedl Jiří Maláček, vedoucí českého zastoupení Škoda Auto.

Na rozvozu obědů se podíleli také zástupci české hokejové reprezentace v čele s hlavním trenérem Filipem Pešánem. Mezi dalšími známými tvářemi, které se pustily do rozvozu jídel, byl i herec Radim Fiala alias doktor Hanák z Ordinace v růžové zahradě, hudebník Mikolas Josef nebo modelka Andrea Bezděková.

Obrovská motivace 

„O této akci jsme samozřejmě před turnajem věděli a jsme hrozně rádi, že jsme mohli přispět několika góly navíc, abychom podpořili další nemocnice,“ uvedl hlavní trenér hokejistů Filip Pešán, kterého doplnil také generální manažer Petr Nedvěd: „Nikdo z nás si pořádně nedokáže představit, co sestřičky a doktoři v tuhle chvíli zažívají. Nejen po fyzické, ale i psychické stránce. Jsme rádi, že jim takhle můžeme pomáhat a byla to pro nás obrovská motivace navíc.“

Jihomoravští vinaři natáčejí promo videa.
Vinaři natáčí videa. Lidi láká ke koupi vín i příběh nebo atraktivní etiketa

Zástupci českých hokejistů se zároveň shodli, že v těchto akcích budou rádi pokračovat. „Všem zdravotníkům bych vzkázal, že oni jsou ti opravdoví hrdinové a reprezentanti naší země, protože zachraňují životy. My se jen snažíme vyhrát hokejový zápas. Kdykoliv budeme moct naší troškou pomoci, nebudeme váhat,“ zdůraznil ještě trenér Pešán.

V podobném duchu se vyjádřila také rychlobruslařka Martina Sáblíková. „Když jsem byla k této aktivitě oslovena, neváhala jsem ani vteřinu. Obdivuji statečnost, se kterou zdravotníci každý den bojují o naše zdraví a životy, jsem vděčná za možnost alespoň několika z nich poděkovat osobně,“ konstatovala.