VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Jubilejní gastrofestival: dvouhvězdičkový Michelin i galavečeře První republiky

Již podesáté budou valašské Velké Karlovice hostit Karlovský gastrofestival. Jubilejní ročník této nejnavštěvovanější gastronomické události s jedinečnou atmosférou uprostřed přírody Beskyd se uskuteční 6. a 7. října, opět i se speciálním michelinským hostem, jímž je letos dvouhvězdičkový michelinský šéfkuchař Nicolas Decherchi. Další novinkou a zajímavostí bude galavečeře ve Spa hotelu Lanterna na počest 100. výročí založení republiky.

11.6.2018
SDÍLEJ:

Karlovský gastrofestivalFoto: Archiv Resortu Valachy

„Pro návštěvníky gastrofestivalu opět chystáme ochutnávky nejrůznějších specialit v místních hospůdkách a horských hotelích, rozesetých v 3,5 km dlouhém údolí Léskové. Mezi jednotlivými gastro zastávkami se mohou procházet po cyklostezce Bečva, nebo se popovézt vláčkem, koňským povozem a historickým autobusem, což akci dodává jedinečnou atmosféru.

Na jedné ze zastávek bude opět velký farmářský trh s mezinárodní účastí, chystáme i tradiční soutěž o nejlepší frgál a klobásu, řemeslný jarmark, posezení s muzikami, barmanské večery a chybět nebude ani zábava pro děti či populární frgálová manufaktura, v níž si kdokoli může zkusit vyrobit vlastní valašský frgál,“ uvedl Tomáš Blabla, generální ředitel Resortu Valachy Velké Karlovice, jenž je hlavním pořadatelem akce.

Vstup je tradičně zdarma, což gastrofestivalu společně s pestrou nabídkou, programem pro celou rodinu a dějištěm uprostřed přírody dodává na oblibě. Každoročně jej navštěvují desítky tisíc lidí nejen z České republiky, ale i blízkého Slovenska a dalších zemí.

Ochutnávky každoročně doplňují doprovodné degustace pro náročné gurmány v podobě sobotní Michelinské galavečeře a nedělního Michelinského oběda v místním Spa hotelu Lanterna. K jejich přípravě pořadatelé vždy zvou uznávané kuchařské osobnosti oceněné michelinskou hvězdou. Během minulých ročníků se v Lanterně vystřídali hosté z ČR, Maďarska, Itálie, Německa a Rakouska.

„Letos poprvé přijede šéfkuchař oceněný nikoli jednou, ale hned dvěma michelinskými hvězdami, Francouz Nicolas Decherchi, jenž vede restauraci La Paloma v Mougins nedaleko Cannes a od roku 2017 také stejnojmennou restauraci v Průhonicích u Prahy. Již jedna michelinská hvězda je v gastronomii považována za ocenění mimořádné úrovně a kvality restaurace. Dvě a tři hvězdy ji řadí na vrchol. Šéfkuchaři Decherchimu se první hvězdu pro francouzskou Palomu podařilo získat již půl roku po otevření, druhou přidal hned o dva roky později, což je unikát. Gurmáni se mají na co těšit, ve Velkých Karlovicích budou moci ochutnat výběr Decherchiho kuchyně, která zosobňuje to nejlepší z francouzské tradiční gastronomie,“ dodal Tomáš Blabla.

Michelinské degustace s francouzským šéfem doplní v pátek 5. října, vpředvečer gastrofestivalu, ještě jedna mimořádná galavečeře v zážitkové restauraci Vyhlídka hotelu Lanterna. Ponese název První republika. „Při příležitosti letošních oslav 100. výročí založení republiky tak chceme lidem připomenout gastronomii té doby. Vína k jednotlivým chodům menu jsme příznačně vybrali ve slovenském vinařství Masaryk a moravském vinařství Beneš. Večerem bude provázet a tehdejší kuchyni přiblíží gastronomický odborník Alexander Burda z Ústavu lázeňství, gastronomie a turismu Slezské univerzity v Opavě,“ upřesnila manažerka Spa hotelu Lanterna Zuzana Vašutová.

Počet míst na všechny tři degustační akce je omezen, zájemci si je mohou rezervovat od tohoto týdne.

Více informací na www.karlovskygastrofestival.cz.

Popis všech tří připravovaných menu je uveden zde.

Autor: Redakce

11.6.2018 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Výroba - Výroba Obsluha strojů 22 000 Kč Obsluha zařízení na tepelné zpracování kovů Kaliči. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Turnusové služby, úvazek: . Mzda min. 22000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Požadujeme: dobrý zdravotní stav – rizikové pracoviště. Vzhledem k povaze práce (fyzická zátěž) je pozice vhodná spíše pro muže. Vzdělání v technických a strojírenských oborech výhodou, uchazeče zapracujeme., Náplň práce: kalení polotovarů + střídání v L/S týdnech s rovnáním, broušením nebo dělením polotovarů. Práce ve směnách dle rozvrhu směn – odlišný rozvrh v L/S týdnech., Uchazečům nabízíme: nástupní mzdu v závislosti na odbornosti, praxi a zkušenostech; výkonnostní prémie; 5 týdnů dovolené; příspěvek na dopravu; možnost závodního stravování., První kontakt: životopis - e-mailem (ludvikova@stimzet.cz), poštou, osobní doručení na recepci Divize.. Pracoviště: M & v, spol. s r.o., divize stimzet, Jasenická, č.p. 2092, 755 01 Vsetín 1. Informace: Jana Ludvíková, +420 571 878 702. Výroba - Výroba Mechanici a opraváři 121 Kč Mechanici a opraváři ostatních strojů a zařízení (kromě přesných strojů) Mechanici - zámečníci. Požadované vzdělání: úsv. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 121 kč. Volných pracovních míst: 10. Poznámka: Mechanici - Zámečníci – VHODNÉ PRO ABSOLVENTY!, Náplň práce• Mechanická montáž zařízení (drobná mechanika), • Vizuální kontrola vstupních dodávaných komponentů, mechanických a elektrických dílů • Jednosměnný provoz, Požadujeme• Manuální zručnost, schopnost týmové práce a ochotu učit se, Nabízíme• Zázemí stabilní mezinárodní společnosti , • Motivující finanční ohodnocení , • Závodní stravování, firemní akce a další benefity , • Nástup ihned, • Pracovní smlouva 1 rok.. Pracoviště: Robe lighting s.r.o. 01, Palackého, č.p. 416, 757 01 Valašské Meziříčí 1. Informace: Lenka Remešová, +420 730 130 823. Ochrana a ostraha - Ochrana a ostraha Pracovník ostrahy 85 Kč Pracovníci ostrahy, strážní Strážní (v obleku). Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 85 kč, mzda max. 95 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Náplň práce:, o Chránit majetek klienta., o Pracovat s kamerami., o Procházet objekt a kontrolovat místa, kde je riziko, že se něco děje., o Pracovat v mezinárodním prostředí obchodu., o Komunikovat s návštěvníky i se zákazníky., Požadujeme:, o Chuť pracovat., o Trestní bezúhonnost., Nabízíme:, o Hlavní pracovní poměr i DPP, o Peníze u nás můžete dostat týdně., o Stabilita je důležitá, proto nabízíme dlouhodobou spolupráci., o Víme, že začátky jsou těžké, proto hradíme kompletně uniformu a přispíváme na obuv., o Pokud budete plnit práci svědomitě, chodit včas a bude Vás to bavit, rádi Vám přidáme a po čase nabídneme vyšší pozici, případně uvítáme hlavní pracovní poměr., o Pokud nejste zdejší, pomůžeme Vám najít bydlení a první tři měsíce Vám přispějeme 1.500,- Kč., Nástup možný ihned.. Pracoviště: Mark2 corporation czech a.s. 09, Masarykovo náměstí, č.p. 45, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm 1. Informace: Petra Vyoralová, +420 800 111 112. Vzdělávání a školství - Vzdělávání a školství Speciální pedagogové 200 Kč Speciální pedagogové Speciální pedagog/žka. Požadované vzdělání: vysokoškolské. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 200 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: SPECIÁLNÍ PEDAGOG/ŽKA, Nástup možný ihned., Požadujeme: vysokoškolské vzdělání v oboru speciální pedagogika., Náplň práce: Výuka předmětu speciálně pedagogické péče., První kontakt: telefonicky 606 959 366, e-mailem: zs.mikul@volny.cz, ov. 16.10.. Pracoviště: Základní škola a mateřská škola mikulůvka, okres vsetín, 756 24 Bystřička. Informace: Dagmar Heraltová, +420 606 959 366.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

První republika na zámku. Bučovičtí uspořádali kloboukové odpoledne ve stylu dvacátých a třicátých let.

Jak jsme se změnili: Češi, Moravané a Slezané 1918-2018

Videosouhrn 22. října 2018

Rvačka před bowlingem a velká oprava lipenského expresu: zhlédněte videa dne

Pechanec vystřelil Vsetínu v Kadani bod navíc

Prvoligoví hokejisté Vsetína se na ledě předposlední Kadaně trápili a nakonec získali druhý bod až po nájezdech.

ANKETA: Kteří fotbalisté by teď hráli za Československo?

Zahrajte si na fotbalového trenéra. Deník v souvislosti se stoletým výročím vzniku Československa připravil mimořádnou anketu. Jak by nyní vypadal společný tým, který by tvořili hráči obou zemí? 

ANKETA: Kteří hokejisté by teď hráli za Československo?

Zahrajte si na hokejového trenéra. Deník v souvislosti se stoletým výročím vzniku Československa připravil mimořádnou anketu. Jak by nyní vypadal společný tým, který by tvořili hráči obou zemí? 

Amatérští řezníci na Klobáskobraní zamotali pořadatelům hlavu

Každý dostal osm kilo vepřové plece a bůčku. Maso nakrájeli, namleli, promíchali s přinesenými ingrediencemi, natlačili do střívek, někteří krátce povařili a hodili na rozpálený gril.

DALŠÍ ČLÁNKY Z RUBRIKY

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT