VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Jubilejní gastrofestival: dvouhvězdičkový Michelin i galavečeře První republiky

Již podesáté budou valašské Velké Karlovice hostit Karlovský gastrofestival. Jubilejní ročník této nejnavštěvovanější gastronomické události s jedinečnou atmosférou uprostřed přírody Beskyd se uskuteční 6. a 7. října, opět i se speciálním michelinským hostem, jímž je letos dvouhvězdičkový michelinský šéfkuchař Nicolas Decherchi. Další novinkou a zajímavostí bude galavečeře ve Spa hotelu Lanterna na počest 100. výročí založení republiky.

11.6.2018
SDÍLEJ:

Karlovský gastrofestivalFoto: Archiv Resortu Valachy

„Pro návštěvníky gastrofestivalu opět chystáme ochutnávky nejrůznějších specialit v místních hospůdkách a horských hotelích, rozesetých v 3,5 km dlouhém údolí Léskové. Mezi jednotlivými gastro zastávkami se mohou procházet po cyklostezce Bečva, nebo se popovézt vláčkem, koňským povozem a historickým autobusem, což akci dodává jedinečnou atmosféru.

Na jedné ze zastávek bude opět velký farmářský trh s mezinárodní účastí, chystáme i tradiční soutěž o nejlepší frgál a klobásu, řemeslný jarmark, posezení s muzikami, barmanské večery a chybět nebude ani zábava pro děti či populární frgálová manufaktura, v níž si kdokoli může zkusit vyrobit vlastní valašský frgál,“ uvedl Tomáš Blabla, generální ředitel Resortu Valachy Velké Karlovice, jenž je hlavním pořadatelem akce.

Vstup je tradičně zdarma, což gastrofestivalu společně s pestrou nabídkou, programem pro celou rodinu a dějištěm uprostřed přírody dodává na oblibě. Každoročně jej navštěvují desítky tisíc lidí nejen z České republiky, ale i blízkého Slovenska a dalších zemí.

Ochutnávky každoročně doplňují doprovodné degustace pro náročné gurmány v podobě sobotní Michelinské galavečeře a nedělního Michelinského oběda v místním Spa hotelu Lanterna. K jejich přípravě pořadatelé vždy zvou uznávané kuchařské osobnosti oceněné michelinskou hvězdou. Během minulých ročníků se v Lanterně vystřídali hosté z ČR, Maďarska, Itálie, Německa a Rakouska.

„Letos poprvé přijede šéfkuchař oceněný nikoli jednou, ale hned dvěma michelinskými hvězdami, Francouz Nicolas Decherchi, jenž vede restauraci La Paloma v Mougins nedaleko Cannes a od roku 2017 také stejnojmennou restauraci v Průhonicích u Prahy. Již jedna michelinská hvězda je v gastronomii považována za ocenění mimořádné úrovně a kvality restaurace. Dvě a tři hvězdy ji řadí na vrchol. Šéfkuchaři Decherchimu se první hvězdu pro francouzskou Palomu podařilo získat již půl roku po otevření, druhou přidal hned o dva roky později, což je unikát. Gurmáni se mají na co těšit, ve Velkých Karlovicích budou moci ochutnat výběr Decherchiho kuchyně, která zosobňuje to nejlepší z francouzské tradiční gastronomie,“ dodal Tomáš Blabla.

Michelinské degustace s francouzským šéfem doplní v pátek 5. října, vpředvečer gastrofestivalu, ještě jedna mimořádná galavečeře v zážitkové restauraci Vyhlídka hotelu Lanterna. Ponese název První republika. „Při příležitosti letošních oslav 100. výročí založení republiky tak chceme lidem připomenout gastronomii té doby. Vína k jednotlivým chodům menu jsme příznačně vybrali ve slovenském vinařství Masaryk a moravském vinařství Beneš. Večerem bude provázet a tehdejší kuchyni přiblíží gastronomický odborník Alexander Burda z Ústavu lázeňství, gastronomie a turismu Slezské univerzity v Opavě,“ upřesnila manažerka Spa hotelu Lanterna Zuzana Vašutová.

Počet míst na všechny tři degustační akce je omezen, zájemci si je mohou rezervovat od tohoto týdne.

Více informací na www.karlovskygastrofestival.cz.

Popis všech tří připravovaných menu je uveden zde.

Autor: Redakce

11.6.2018 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Potravinářství - Potravinářství Pekař 18 000 Kč

Pekaři Pekaři. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 18000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: PEKAŘI, Nástup možný ihned., Požadujeme: vyučení a praxe výhodou, První kontakt: telefonicky na čísle 571 632 871, poštou, e-mailem: lesnanka@lesnanka.cz, ov. 16.8.. Pracoviště: Pekárna lešňanka s. r. o., 756 41 Lešná. Informace: Radmila Zdráhalová, +420 571 632 871.

Výroba - Výroba Lakýrníci 12 200 Kč

Lakýrníci automobilů a jiných vozidel Autolakýrníci - Místo je vhodné pro OZP. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 12200 kč, mzda max. 25000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: AUTOLAKÝRNÍCI - Místo je vhodné pro OZP, Nástup možný ihned., Zaměstnavatel požaduje: praxi v lakování auto laků a průmyslu., Náplň práce: Příprava a lakování., Nabízíme: Dobrý pracovní kolektiv, možnost karierního růstu, stabilní společnost. Možnost prodloužení pracovního poměru. Možnost zkráceného pracovního úvazku. , První kontakt: telefonicky 608 717 596, e-mailem: activecolour@seznam.cz nebo osobně, ov. 16.8.. Pracoviště: Active colour s.r.o. 01, 40.pluku, č.p. 1359, 757 01 Valašské Meziříčí 1. Informace: Petr Daniš, +420 602 555 750.

Gastronomie - Gastronomie Kuchař/pizzař 30 000 Kč

Kuchaři (kromě šéfkuchařů) Kuchař/ka. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 30000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Požadujeme: Vyučení v oboru, zkušenosti výhodou. Samostatnost spolehlivost, pracovní nasazení, invenci., První kontakt: telefonicky Po-Pá 8.00 - 14.00 na čísle 731 158 526, e-mailem personalni@blankyt.cz, ov. 16.8.. Pracoviště: Penzion blankyt s.r.o. 02, 757 01 Valašské Meziříčí 1. Informace: Miroslav Bihary, +420 731 158 526.

Výroba - Výroba Strojírenští technici projektanti, 30 000 Kč

Strojírenští technici projektanti, konstruktéři Konstruktér/ka. Požadované vzdělání: úso (vyučení s maturitou). Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 30000 kč, mzda max. 40000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Požadujeme: ŘP skup. B, Anglický jazyk, strojní zaměření, Nabízíme: stravenky, týden dovolené navíc, příspěvek na životní a penzijní pojištění, pružná pracovní doba., První kontakt: telefonicky (po-pá 7-14 h.) nebo emailem.. Pracoviště: Pbt works s.r.o., Lesní, č.p. 2331, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm 1. Informace: Simona Smolová, +420 572 153 165.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Michelinský šéfkuchař Nicolas Decherchi
6

Michelinský šéfkuchař Nicolas Decherchi: Valašsko mi připomíná Alpy

Fotbalisté Slovácka /v bílých dresech). Ilustrační foto.

Los MOL Cupu: Zlín se představí v Kroměříži, Slovácko jede do Tasovic

Záchrana zpod kyvadla a 160 netopýrů v ložnici: prohlédněte si videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku ve čtvrtek 16. srpna 2018.

Žíznící stromy v Meziříčí napájejí zavlažovací vaky

Za oceánem je znají téměř třicet let a ve Švédsku bez nich nevysadí jediný nový stromu. U nás se ale teprve rozmáhají. Prvních deset zavlažovacích vaků od čtvrtka slouží také ve Valašském Meziříčí.

Ve Velkých Karlovicích chystají galavečeři na počest 100. výročí Československa

Jak se v našich zemích stolovalo za první republiky? Co se servírovalo v luxusních pražských podnicích, ale také běžných domácnostech, mimo jiné i na Valašsku? A jak se dají tehdy obvykle používané suroviny moderně ztvárnit v dnešní kuchyni?

Bystřický Jiří Tiller přesvědčil trenéra Poloze. Zubří jej chce získat

Výsledkově neoslnili, ale do deprese se nepropadají. V mezinárodní konfrontaci v rámci turnaje v Novém Veselí extraligoví házenkáři sehráli tři kvalitní přípravné duely s maďarským a dvěma polskými celky, ale na výhru nedosáhli.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT