VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Ivo Tydlačka: slavnostní stůl musí lahodit oku

HUSLENKY - Gurmánské speciality podnikatele Iva Tydlačky zHuslenek se staly vyhlášenými. Například za jehněčí maso na zelenině získal vyučený kuchař číšník prestižní ocenění vsoutěži o nejlepší výrobek Zlínského kraje.

18.6.2007
SDÍLEJ:

Ivo Tydlačka Foto: DENÍK/Michal Mikulenka

Šestačtyřicetiletý Ivo Tydlačka se vyučil jako kuchař číšník a pokračoval tak vtradici svého otce, který vedl restauraci vHovězí. „Paradoxně mě vaření dříve vůbec nebavilo, chtěl jsem být číšníkem,“ říká podnikatel.

Asi před deseti lety si vzal do nájmu kuchyni sjídelnou vHovězí a kromě vaření se začal věnovat i pořádání rautů a různých oslav. „Asi to souvisí svěkem, celé mládí jsem prožil vhospodě, teď vkuchyni mám přece jen větší pohodu a možnost se realizovat,“ líčí Tydlačka, u kterého se záliba ve vaření naplno projevila teprve před deseti lety. Specializovat se začal na přípravu rautů a je autorem několika originálních kulinářských nápadů.

Mezi jeho speciality patří Valašský rautový špalek. „Na dřevěné desce jsou zapíchnuté jehlice, na něž pak skládám různé druhy malých šťavnatých řízků. Například řízečky vbramborovém těstě, ve špenátovém těstíčku nebo smažené na česneku. Celý výrobek je ještě nazdoben pestrou zeleninou,“ prozrazuje recept na jedno své typické jídlo.

 

Rád se pochválí i zeleninovými saláty, které často připomínají umělecké dílo. „Určitě bych doporučil žampionovou mísu se zeleninou nazdobenou jarními květinami,“ dává tip. Mezi úspěchy, jichž si obzvláště cení, patří ocenění vloňské soutěži o Nejlepší výrobek Zlínského kraje. „Do soutěže mě přihlásil starosta Prlova Ladislav Gargulák, který moje speciality několikrát ochutnal,“ vypráví Tydlačka.

 

I když konkurence nebyla malá, získal cenu Perla Zlínského kraje a certifikát za jehněčí na zelenině. „Beru to i jako ocenění pro celý kolektiv, který mi pomáhá a na nějž se můžu ve všem spolehnout,“ poznamenává Ivo Tydlačka.

18.6.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Třiapadesátiletá řidička z Hornolidečska havarovala ve čtvrtek 16. listopadu 2017 u Horní Lidče. Po nehodě nadýchala 2,38 promile alkoholu.

Řidička nezvládla řízení a skončila na louce. Po nehodě dýchla 2,38 promile

Návrh na přání: 3 varianty malé kuchyně a jídelny

NEPŘEHLÉDNĚTE: Prvňáčci ze ZŠ Hovězí, Zděchov a Huslenky ve Valašském deníku

V tištěném středečním vydání Deníku budou fotky usměvavých dětí ze ZŠ Hovězí, Zděchov a Huslenky

Tři sražení chodci za jediné odpoledne

Dvě velmi podobné nehody se odehrály v pondělí odpoledne ve Vsetíně a Valašském Meziříčí. Řidiči projíždějících vozů při nich srazili dohromady tři chodce. Dva z pěších jsou lehce zranění.

Do kostela ve Zděchově po nových schodech

Ve Zděchově dokončili dělníci první etapu stavebních prací u místního hřbitova. Projekt za jeden a půl milionu korun zahrnoval především úpravy prostranství před kostelem.

V divoké přestřelce bral Vsetín doma jenom bod

V dalším pokračování první hokejové ligy hostil Vsetín doma Frýdek – Místek. Po divokém průběhu padlo v základní hrací době deset branek. Nakonec si druhý bod navíc odvezli hosté ze severu Moravy.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT