Meziříčané mají za sebou premiéru kuchařské šou, na které kuchaři z celého regionu zúročili své dovednosti a ukázali své umění.

„Je to první ročník, takže zatím spíše sledujeme, jaký ohlas to bude mít u návštěvníků. Poobědvat už však přišly desítky lidí," prozradil jeden z organizátorů Petr Dvořák.

Kuchaři od rána vařili, aby v jedenáct hodin dopoledne mohli začít podávat to nejlepší z domácí, ale i zahraniční kuchyně. „Na gastrofestivalu nejsem poprvé. Jezdíme i jinam. Valašské Meziříčí je poměrně malé město, tak jsem byl zvědavý," prozradil Lukáš Hradil z Valašského Meziříčí.

Někteří vsadili na klasiku a pustili se do guláše. Jiní se nebáli experimentovat. „Rád zkouším nové věci. Zaujalo mě okurkové želé, které bylo osvěžující. Myslím si, že na první ročník se to povedlo," pochvaloval si Lukáš Hradil.

Mezi největší osobnosti Gastroshow patřil Vladimír Vajgl, který si na pomoc přibral vesměs mladé, ale šikovné kuchaře. „Kluci jsou velmi inspirativní. Nebojí se zkoušet nové věci a přiblížit Čechům i méně známá jidla," prozradil kuchař.

Součástí minifestivalu věnovanému jídlu byl i doprovodný program. Dospělí soutěžili o pivo z pardubického pivovaru.

Část výdělku z Gastrshow posloužila jako dar pro děti z meziříčského dětského domova.