Nechejte se inspirovat 10 tipy na to, co ve Velkých Karlovicích zažít o prázdninách.

1. Ráj pro turisty a cyklisty

Oblast kolem Velkých Karlovic je protkána kvalitně značenými trasami pro turisty a cyklisty, na nichž si užijete krásné výhledy, mimo jiné i ze tří rozhleden. Vhodné terény tu najdou i rodiny s dětmi díky Cyklostezce Bečva a naučným stezkám. Vedle půjčoven kol můžete využít i půjčovnu elektrokol a segwayů u hotelu Horal.

2. Spousta zábavy pro děti

Malí cestovatelé se tu také nudit nebudou. Rodiče s caparty a kočárky ocení Kulíškovu naučnou stezku kolem hotelu Horal, pro starší je ideální trasa Hledej poklad inspirovaná geocachingem. Další zábavu skýtá nové dětské hřiště u Horalu nebo park Razulák. Hotely Resortu Valachy nabízí rodinám letní pobyty s ubytováním dětí zdarma a neomezeným vstupem do termálních bazénů, samozřejmostí jsou i dětské koutky, menu i animační programy.

Členové folklorního souboru Ostrévka uspořádali v pátek 22. června 2018 u Balatonu v Novém Hrozenkově svatojánské ohně.
U Balatonu vzplanula svatojánská vatra, zapálili ji členové souboru Ostrévka

3. Klid za akční ceny v Lanterně

Možností ubytování je ve Velkých Karlovicích celá řada – od apartmánů přes penziony a chaloupky až po luxusní wellness hotely. Náročným cestovatelům, kteří vyhledávají klid, perfektní servis, wellness a zážitkovou gastronomii, doporučujeme Spa hotel Lanterna, v červenci navíc za akční ceny. Pobyty zahrnují snídani, večeři, neomezený vstup do L-Spa i blízkého Wellness Horal a nově i půjčování holí pro nordic walking.

4. Kurz pečení valašských frgálů

Valašsko je vyhlášené řadou tradičních specialit. K nejtypičtějším patří valašský koláč frgál. Naučte se ho péct s pekařkou Resortu Valachy. Kurzy pečení frgálů se konají v létě vždy v úterý a sobotu. Kromě vlastního frgálu si odnesete na památku i zástěru a receptář.

Letní Velké Karlovice lákají gurmány.
Michelin, grilování na Horalu či frgály? Letní Velké Karlovice lákají gurmány

5. Zkuste si Golf pro každého

Chtěli byste si zkusit golf a ještě jste neměli příležitost? Navštivte Golfové hřiště Horal a zkuste program Golf pro každého. Při procházce s průvodcem se dozvíte základy a vše si sami vyzkoušíte zábavnou formou, ideální i pro rodiny s dětmi.

6. Valašské „moře“ a wellness s Thajkami

Kvalitní relaxaci nebo program na deštivé počasí najdete ve Wellness Horal. Jeho tři termální bazény se slanou vodou jsou otevřeny denně od 7 do 22 hodin. Masáže zde provádí masérky a maséři z Thajska, Srí Lanky, Filipín, Bali a Indie. Až devětkrát denně můžete jít na saunové rituály, o prázdninách se pravidelně v bazénu cvičí aquafitness. Oblíbený je balíček Wellness den pro zdraví - celodenní pobyt ve Wellness Horal s masáží a tříchodovým obědem v ceně.

7. Prázdninové večery s živou muzikou

Příjemným zážitkem je posezení na terase hotelu Horal. Místní kuchyně je vyhlášená regionálními specialitami od kyselice a halušek až po zvěřinu a jehněčí. A ten klid a výhled do údolí! Každou prázdninovou středu se na terase konají hudební podvečery, o víkendu grilování s cimbálem.

8. Pro náročné gurmány: menu ve Vyhlídce

Nároční gurmáni si přijdou na své v zážitkové restauraci Vyhlídka hotelu Lanterna. Menu o šesti chodech snoubená s víny patří k nezapomenutelným zážitkům. Zkuste novinkové Raw menu nebo obědové tříchodové Michelinské menu inspirované spoluprací s michelinskými šéfkuchaři.

9. Týden kultury pod šapitó

Charitativní divadelní festival v neobvyklém prostředí cirkusového šapitó přinese od 22. do 29. srpna dvanáct představení v čele se Čtyřmi dohodami a Pátou dohodou Jaroslava Duška. Spojte návštěvu divadla s ubytováním v Lanterně a obdržíte vstupenku zdarma.

10. Jezero s draky i dřevěný kostel

Velké Karlovice ukrývají řadu zajímavostí. Milovníci tajuplných příběhů se mohou vypravit k Jezeru, o němž se říká, že v něm žijí draci (pověst o nich napsal i Karel Jaromír Erben). Karlovské muzeum v centru obce přibližuje život Valachů a pořádá výstavy a další akce, známý je i Karlovský kostel postavený bez kousku kovu, kde můžete v létě využít prohlídky s průvodcem.