Výpadek obou gólmanů i přizpůsobení se přerovské destrukci mělo na svědomí, že se favorizované Zubří trápilo a strachovalo o výsledek až skoro do konce.

Přerov – Zubří 31:33 (13:14)

Přerov, kterému jde v boji o záchranu o holý život, byl po celý zápas ve hře o body, na které ale nakonec nedosáhl. Zubří, které přijelo bez některých zkušenějších hráčů (Šustáček, Dědek), překlopilo vyrovnaný a ubojovaný zápas ve svůj prospěch až v samotném závěru. V 52. minutě vedli Valaši o čtyři góly (33:29) a už svoji šanci nepustili.

I přes výhru však našel trenér Zubří Jiří Kekrt dost věcí, které se mu příliš nelíbily. „Sice jsme zvítězili, ale bylo to z naší strany zbytečně komplikované. Přijali jsme totiž přerovskou destrukci, přistoupili jsme na ni a celý zápas jsme se s tím trápili. Nedokázali jsem hrát zápas v takovém tempu, jaké bych si já představoval," hodnotil utkání kouč Gumáren Jiří Kekrt. Ten byl velmi nespokojen s výkonem obou brankářů Orsága a Janků, které jakoby si Valaši snad ani na Hanou nepřivezli. „Chytali jen na 24 procent, to je velmi málo. I to byl jeden z důvodů, proč to byl těžký zápas," pokračoval Kekrt. Zkušený kouč, který podepsal letos v lednu se Zubřím smlouvu na dva a půl roku, samozřejmě našel i pozitiva. „Zlepšený výkon podal Trifunovič, opakovaně dobře zahráli třeba Horut s Kašpárkem," vyzdvihl kouč opory ve vítězném duelu.

Výhrou nad Přerovem udělalo Zubří velkou radost poslední Kopřivnici, která doma porazila Brno a dvě kola před koncem stáhla náskok Přerova na pouhé dva body. „Určitě jsme přihlíželi i k této věci a jsme rádi, že jsme Kopřivnici pomohli. Pořád si myslíme, že vzhledem k fungování a historii klubu, ale také s ohledem na dobrou práci s mládeží by extraliga více slušela Kopřivnici. Ta to teď bude mít podle všeho ve svých rukou, vzájemný zápas v Přerově asi rozhodne o sestupujícím," podotkl Jiří Kekrt.

Nejvíce branek: Veřmiřovský 9/1, Frančík 9/1, Hastík 7 – Mičkal 7, Trifunovič 6, Horut 5. Rozhodčí: Nezbeda, Zelenka. Sedmimetrové hody: 3/2 – 2/0. Vyloučení: 8:9. Červené karty: Hastík – Kašpárek. Diváci: 177.