Pro Zubří i pro mnohonásobného mistra Slovenska a účastníka Ligy mistrů bude utkání jedním z testů před blížící se novou sezonou. Extra bonusem pro fanoušky je možnost podívat se, jak si povedou v dresu Prešova hned tři odchovanci Zubří – brankář Jakub Krupa a křídla Tomáš Číp s Jakubem Hrstkou.

Fanoušci v pátek odpoledne dostanou zajímavou možnost podívat se kromě svého Zubří také na tým, který bude za pár týdnů usilovat v kvalifikaci o nejprestižnější Ligu mistrů.

„I když je to jen příprava, je to skutečně mimořádný bonbónek pro fanoušky. Mohou se podívat na špičkový evropský celek, který má ve svém kádru spoustu reprezentantů a hlavně tam jsou i tři naši kluci, kteří by podle posledních zpráv měli nastoupit," pozývá na házenkářský svátek sekretář zuberského klubu Michal Balhárek.

Kromě „Zubřanů" Krupy, Hrstky a Čípa však budou vidění další mimořádně zajímavá jména.

„Měli by přijet například i slovenští reprezentanti Petro a Kopčo, který působil dříve například i v německém Gummersbachu." Hrát by za soupeře měl i 215 centimetrů vysoký a 135 kilogramů vážící lotyšský obr Dajnis Kristopans.

„Kromě asi dvou hráčů by měl Tatran přijet v plné síle. Bude to stoprocentně zajímavá podívaná a zveme všechny fanoušky dobré házené," pokračuje Michal Balhárek.

V domácím dresu by budou chybět tři hráči, kteří jsou na univerziádě – Matěj Šustáček, Petr Šlachta a Lukáš Václav.

„Kromě nich by ale měli být k dispozici všichni borci, tedy i všechny čtyři posily – Tomáš Řezníček, Martin Hrstka, Adam Reček a Jakub Šíra, tedy další důvod zajít se mrknout na házenou," dodal Michal Balhárek. Házenkáři Prešova pak v rámci přípravy dnes od 19 hodin ještě hrají v zuberské hale s Frýdkem-Místkem.

Dosavadní výsledky Zubří v přípravě: Frýdek Místek – Zubří 31:25, Zubří – Zlín 28:26, Zubří – Frýdek Místek 26:31, Zubří – Brno (hráno v Luhačovicích) 28:34, Zubří – Brno 30:21, Hranice – Zubří 36:31.