„Nechci to zakřiknout, ale situace se i přes odchody lepší a v další fázi extraligy bychom měli být silnější,“ je optimistou trenér Zubří Dušan Poloz, jehož výběr, osmý v rozehrané soutěži, již v neděli čeká extraligový duel v Plzni.

Zásadní pro něj je ale návrat marodů do sestavy. Oproti plánu se totiž do přípravy intenzivně zapojil Adam Reček, v příštích dnech by se měl po operaci zad připojit i mozek týmu Matěj Šustáček.

„Aktuálně jediným zraněným je křídelník Michal Weber, jenž si v Litovli poranil rameno. Uvidíme, co ukážou další vyšetření,“ očekává trenér.

Vsetín porazil Rytíře z Kladna 6:1.
Vsetín zničil Kladno. Bez Plekance a Jágra si ani neškrtlo

Jeho tým před týdnem sehrál přípravný duel s druhým celkem polské nejvyšší soutěže Górnikem Zabrze.

„Prohráli jsme o tři góly (27:30), ale byli jsme ještě bez marodů a trojice juniorských reprezentantů. V dnešní odvetě v Polsku bychom již měli být téměř kompletní. Bude to malá generálka na druhou fázi extraligy,“ přiznává Poloz, jehož výběr ještě o víkendu stihl vyhrát v Litovli (25:23).

„Vzhledem k návratu hráčů do sestavy pracujeme především na zapracovávání nových a staronových tváří do sestavy. Nějaké herní novinky chystáme, ale není jich moc,“ přiznal Poloz.

A v jakém světle viděl poslední posilu pro jarní část Marka Hlinku?

„Jeví se slibně, plní očekávání, měl by patřit k nejlepším. Proti Zabrze během půlhodiny stihl dát čtyři góly, v Litovli v plné zátěži devět. Jeho přehled a rychlost na hřišti nám pomůžou, mile překvapil, jak si se svou subtilní postavou dokáže poradit v obraně,“ netají se trenér osmého celku extraligy.

Včera klub oficiálně potvrdil letní příchod svého odchovance Miroslava Jurky, přičemž jeho návrat nemusí být zdaleka poslední.

„Objevila se totiž ještě jedna možnost návratu. Nyní se snažíme jednat na úrovni klubů, ale není jasné, zda se nám podaří příchod dotáhnout již do konce únorového přestupového období. Více ale nyní nemohu prozradit,“ omluvil se jinak spokojený Dušan Poloz.

Jurka se vrací na další sezonu domů

Zubří – O čem si během léta štěbetali v Zubří vrabci na střeše, to v úterý potvrdilo vedení extraligového klubu. Zkušený házenkář Miroslav Jurka se po šesti letech strávených ve francouzském Saint Raphael v nadcházející sezoně vrátí tam, kde jej vychovali.

„Jsem moc rád, že kluci nezapomínají a kariéru dohrávají ve svém mateřském klubu,“ netají se trenér Robe Dušan Poloz, jenž tak pozvolna skládá tým, který by měl v příští sezoně opět patřit k hlavním aspirantům na medailové příčky.

„Nejcennější budou Mirkovy zkušenosti. Je to stále špičkový házenkář, reprezentant, jehož využijeme jak na křídle, tak i na spojce. Bude i můj konzultant a jistě lídr týmu, ke kterému všichni vzhlíží. Přinese nový impulz do kabiny,“ očekává kouč.

Poslední sezony Jurka strávil ve Francii, ale protože s manželkou Helenou (za svobodna Štěrbovou) počal dceru Maju, rozhodli se v létě vrátit domů.

Házenkáři Zubří. Ilustrační foto
Házenkáři Zubří ulovili další posilu ze Slovenska. Spojku Hlinku

„Byli jsme v kontaktu již od léta. A když potvrdili návrat domů do Jarošova, jednání Zubří zintenzivnila. Jsem moc rád, že rychle, již v zimě, došlo k dohodě,“ neskrývá Poloz.

Mírnou komplikací je zranění zápěstí, které Jurkovi včera operovali ve francouzském Frejus.

„Věřím, že vše dobře dopadne a neohrozí jeho házenkářskou kariéru, hlavně reprezentační. K nám se bude hlásit v létě, každopádně již nyní jsme v intenzivním kontaktu,“ dodal spokojeně Dušan Poloz.