Jeden tým se odhlásil, hrálo se jen v sedmi

Jeho bratr a hlavní organizátor turnaje v malé kopané Pavel Roman musel na poslední chvíli změnit hrací systém turnaje, když se do tradičního počtu osmi Bečvanských údolí družstvo Nebesa – Luky. Pro zbylých sedm celků se tak prodloužil hrací čas na 17 minut a systém každý s každým byl zachován.

Místo hattricku poslední místo

V dosavadních třech ročnících se jednou radoval celek z Mečůvky – Valašky a dvakrát tým Hluboké, který letos obhajoval dvojnásobné prvenství a toužil po zlatém hattricku. Týmu však nakonec turnaj nevyšel. Hlavní opory, bratři Zetochové se střelecky trápili a nakonec z toho bylo překvapivě až poslední místo.

Kdo se směje naposled …

Turnaj byl velmi vyrovnaný a do posledního kola nebylo jasné, kdo zvítězí. Dlouho to vypadalo, že si na putovní pohár poprvé sáhnou hráči Bučkového, ale ti poslední dva zápasy nezvládli. Toho využili fotbalisté Dolního konce – Kobylské a s jedinou porážkou se radovali z vítězství. V individuálních anketách byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje Stanislav Ondruch (Bučkové). Raritou bylo, že nejstarším hráčem byl Matouš Ondruch z vítězného týmu, který se stal také nejlepším střelcem s pěti brankami. Nejlepším brankářem byl vyhlášen Marek Hatlapatka z týmu Inter Liščí.

Bečvice – Přehrada poprvé na bedně

Poprvé se na bednu dostali hráči Bečvice – Přehrady, kteří se rok co rok posouvají ve výsledkové tabulce směrem nahoru. Ceny na závěr turnaje předali rodiče zesnulého fotbalisty spolu s bratrem. I když z řad fanoušků byla účast menší než v letech minulých, závěrečné posezení a spokojenost všech zúčastněných byly tou nejlepší pozvánkou na ročník pátý v únoru příštího roku.

Konečné pořadí turnaje Želva cup 2013: 1. Dolní konec – Kobylská 15 bodů (skóre 16:9), 2. Bučkové 12 (16:10), 3. Bečvice – Přehrada 10 (9:11), 4. Inter Liščí 9 (7:7), 5. Kostelani 9 (11:10), 6. Mečůvka – Valaška 4 (9:12), 7. Hluboké 3 (10:17).

Autor: Martin Němec