Úterý, to je den, který již zájemce o start na víkendové nejprestižnější české motoristické soutěži nejen v tuzemsku přinutí dorazit do centra dění. Od 12. hodiny totiž oficiálně začíná administrativní přejímka, přesněji výdej itinerářů a další materiálů a vybavení potřebné k účasti v rallye. Dopoledne je navíc na programu již oficiální testování na tratích připravené pořadateli.

V 19 hodin se pak vybrané soutěžní dvojice sejdou v obchodním centru Zlaté jablko ve Zlíně, kde bude pro veřejnost připravená oficiální autogramiáda Barum Czech Rally Zlín.

„Zájemci budou moci získat podpisy nebo se vyfotografovat s dvacítkou předních a zajímavých posádek. V hlavním atriu OZC Zlaté jablko navíc bude až do skončení rally umístěn oficiální prodejní stánek Barum Czech Rally Zlín, kde jsou k dostání visačky, oficiální tištěný program, plakáty a další propagační předměty,“ upřesnil tiskový mluvčí akce Roman Ordelt.

Start Barum Czech Rally Zlín na náměstí Míru ve Zlíně. Ilustrační foto
Barum Rally odstartuje netradičně již v pátek

Od středečního dopoledne již oficiálně začínají seznamovací jízdy, kdy tento den patří druhé nedělní etapě. Další pak první – tedy trasám, kde se představí v pátek večer a v sobotu.

„Každá posádka může každou trasu projet maximálně dvakrát, ani o jednou navíc. V tomto je hlídá GPS,“ upřesnil zástupce ředitele Barumky Jan Regner.

Ani fanoušci ale nepřijdou zkrátka, v šest hodin večer je totiž připravená další autogramiáda. Ta se tentokrát uskuteční v autosalonu Škoda Plus, který se nachází v areálu Samohýl Motor ve Zlíně-Loukách. Fanouškům bude k dispozici šestice předních posádek závodících se speciály Škoda.

Ve čtvrtek kromě seznamovacích jízd čekají startující, včetně kategorie Star Rally Historic, odpolední technické přejímky, tedy kontrola stavu vozů před závodem. Ta se odehraje ve zkušebně v servisním areálu Continental Barum v Otrokovicích, je veřejně přístupná, ke vstupu je ovšem potřeba visačka či jednorázová vstupenka. Čtvrteční program zakončí od 18 hodin další autogramiáda opět ve Zlatém jablku.

„Tentokrát s vybranými posádkami Star Rally Historic. Po jedenácté hodině večer se pak poprvé uzavře trať městského okruhu ve Zlíně a jejím průjezdem posádky uzavřou seznamování s tratí letošního ročníku,“ dodal Roman Ordelt.

Tisková konference před startem Barum Czech rally
Pohár Barumky je opět v ohrožení!
Zdroj: DENÍK/Martin Břenek