ATLETIKA

Všichni účastníci dvoumílového běhu ve Zlíně ochutnají v cíli teplý lívanec se skořicí

Zlín – Měsíc utekl jako voda a v sobotu se ve Zlíně uskuteční už druhý z dvanácti letošních dvoumílových běhů. Závod startuje na tradičním místě v oblasti průmyslové zóny před budovou firmy Madal Bal v Přílukách v 9 hodin. 3,2 kilometru dlouhý podnik je rozložený do dvou rovinatých okruhů a poběží se v místní zahrádkářské čtvrti. Závod je určený pro všechny kategorie. Poměřit síly si tak můžou muži, ženy, junioři i juniorky. Pro děti je připravená 800metrová trať.

   ,,Běh na 2 míle ve Zlíně doprovází v každém ročním období výborná atmosféra. Takže, každý kdo se postaví na start má ze svého výkonu dobrý pocit. Navíc všichni účastníci mají možnost v cíli pochutnat si na teplém lívanci se skořicí,“ zve všechny zájemce o sportování jeden z pořadatelů Andrej Višněvský.

   Ten také drží z 2. září 2017 časem 9:57 mužský traťový rekord. Držitelkou ženského traťového rekordu je z 6. září 2014 díky času 11:59 Agnikana Šenkýřová. Oba jsou reprezentanti pořádajícího klubu Sri Chinmoy marathon Team Zlín.

BASKETBAL

Valašskému Meziříčí nepřáli v Karviné rozhodčí

Valašské Meziříčí – Porážku z Karviné si v neděli přivezli druholigoví basketbalisté Valašského Meziříčí. V tabulce jim po 16. kole patří desáté místo. V dalších duelech Valaši nastoupí v sobotu 10. února od 17 hodin proti celku Slovan Černá Pole a v neděli 11. února od 10 hodin proti týmu SA Brno. Obě utkání se odehrají v tělocvičně Střední průmyslové školy stavební.

Karviné valašskomeziříčské družstvo podlehlo 71:82. ,,Utkání jsme po dlouhé době odehráli v kompletní sestavě. Pouze našeho nejlepšího střelce Janíka sužovalo drobné nachlazení,“ prozradil hostující trenér Petr Nachtmann.

Jeho tým podal na palubovce druhého celku soutěže dobrý výkon. ,,Ve vyrovnaném souboji nám chybělo trochu štěstí. Rovněž rozhodčí, kteří proti nám odpískali několik sporných faulů, byli na nás přísnější Domácí se na nás však dobře připravili. Škoda také, že ve třetí čtvrtině se vyfauloval náš druhý podkošový hráč Brychta,“ hodnotil zápas Nachtmann.   

SOKOL KARVINÁ – VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ 82:71 (15:15, 40:33, 58:53)

Body Valašského Meziříčí: Kašpar 18, Janík 13, Brychta 13, Kročil 10, Štencl 6, Denk 6, Riemer 3, Martin Odstrčilík 2.     

FLORBAL

Rožnov pod Radhoštěm proti Telnici nezvládl třetí třetinu

Rožnov pod Radhoštěm – S porážkou se museli v 18. kole Národní ligy smířit florbalisté Rožnova pod Radhoštěm. V tabulce proto zůstávají na šesté příčce.

Valaši podlehli Telnici 1:6. V utkání se dlouho čekalo na první branku. Tu dali ve čtyřiačtyřicáté minutě hosté. ,,Trefa Knotka byla také zlomovým momentem zápasu,“ tvrdí hrající domácí kouč Pavel Barabáš.

Favorizovaná Telnice se ve třetí třetině uklidnila a ve třiapadesáté minutě Jihomoravané vedli už 6:0. Čestný úspěch Rožnova pod Radhoštěm vstřelil až dvanáct sekund před koncem Krhut. ,,Zápas měl velmi dobrou úroveň. Nám ovšem v soubojích s kvalitními protivníky ještě chybí zkušenosti. V duelu s druhým celkem soutěže jsme po obdrženém prvním gólu začali dělat poziční chyby, a proto jsem inkasovali další jednoduché branky,“ konstatoval Barabáš.

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – TELNICE 1:6 (0:0, 0:0, 1:6)

Branka Rožnova pod Radhoštěm: Krhut.

Sestava: Obšívač, (Jasný) – Knebl, Prašivka, Kostelecký, Zimmer, Barabáš, Burýšek, Kristek, Hegar, Krhut, Novosad, Vladislav Kittel, Kratochvíl, Štůsek, Dvořák, Viktořík.          

HOKEJ

Junioři Zlína zapomněli v Litvínově i Chomutově bojovat

Zlín – Play off juniorské hokejové extraligy bude letos bez mužstva Zlína. O tom, že ševci nepostoupí do vyřazovací části soutěže, definitivně rozhodly jejich porážky v Litvínově a Chomutově. Do konce sezonu proto zlínský tým už čekají pouze zápasy ve skupině o třinácté místo.

V pátek Zlín prohrál v Litvínově 3:5. Ve dvanácté minutě, kdy uvolněně hrající Litvínov vedl 3:0, bylo jasné, že si berani letos play off nezahrají. V obraně matný zlínský tým se potom až do konce střetnutí už nevzpamatoval. Hosté stačili jenom korigovat stav na 4:2 a 5:3.

,,V první třetině jsme zaostávali ve všech herních činnostech. Chyběl nám hlavně pohyb. Od druhé části jsme se zvedli, ale na záchranu výsledku už to nestačilo,“ konstatoval hostující trenér Zbyněk Mařák.

V sobotu zlínské mužstvo odjelo z Chomutova s debaklem 0:5. Také na ploše jedenáctého celku soutěže ševci zklamali. Nedařilo se jim v obraně a ani v ofenzívě se neprosazovali. Naopak s větší chutí hrající Chomutov si po první třetině vypracoval dvoubrankový náskok. Ten domácí uklidnil a od druhé části už se utkání pouze dohrávalo.

,,Byl to náš nejhorší zápas sezony. Mužstvu chybělo nasazení a touha po vítězství. Navíc jsme se dopouštěli zbytečných faulů,“ zlobil se na své svěřence za přístup k poslednímu duelu v základní části Mařák.  

Výsledky 35. a 36. kola:

LITVÍNOV – AUKRO BERANI ZLÍN 5:3 (3:0, 1:2, 1:1)

Branky Zlína: Robert Sedláček, Budil, Gazda.

CHOMUTOV – AUKRO BERANI ZLÍN 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

Sestava: Huf, Šimonů – Martínek, Augustin, Dluhoš, Budil, Jenáček, Ševčík, Gazda – Kenša, Dvořáček, Peška, Kočica, Mikulec, Gharibyar, Robert Sedáček, Pröschl, Hefka, Kotek, Dobiáš, Dlabaja.

HOKEJ

Povedenou Vendulčinu benefici v Kroměříži před tisícovkou diváků podpořili Petr Čajánek, Jiří Marušák, Radim Bičánek a Aleš Jergl  

Kroměříž – Hokejová Vendulčina benefice se povedla. Sobotní akci sledovalo na zimním stadionu v Kroměříži 1033 diváků. Výtěžek z ní byl věnovaný Nadačnímu fondu dětské onkologie Krtek.

   ,,Zahájení bylo v duchu rodiny Šindelářových. Pouštěly se videa i příběhy dalších nemocných dětí. Tadeáška a Filípka. Přišly i jejich rodiny. Na stadionu byla i samotná Vendulka Šindelářová, která získala od diváků obrovský aplaus. Ke všem krátce také pohovořil kroměřížský starosta Jaroslav Němec. Nadační fond Krtek zastupovaly manažerka Zuzana Boháčová a sociální koordinátorka Kateřina Doležalová,“ informovala jedna z organizátorek benefice Veronika Došlíková.

    A to nebylo všechno. Karel Holík předal Vendulce, Tadeáškovi i Filípkovi podepsaný národní dres mimo jiné i od Petra Čajánka. V Kroměříži se také hrál hokejový zápas.

    ,,V něm v první a třetí třetině proti sobě nastoupil domácí dorostenecký výběr proti kroměřížskému áčku. To bylo posílené o Petra Čajánka, Jiřího Marušáka, Radima Bičánka, nebo olomoucký Aleše Jergla. Druhá třetina patřila mladším a starším žákům HK Kroměříž. Bohatý byl i doprovodný program. O ten se postaral zpěvák ze skupiny Polygon Jiří Ešler. O přestávkách si diváci užívali krasobruslařské vystoupení sester Andey a Martiny Pšurných. Nechyběly ani tvořivé dílničky, malování na obličej a dovednostní soutěže. Svoje umění předvedli i nejmladší členové kroměřížského hokejového oddílu a to přípravka druhá, třetí a čtvrtá třída,“ prozradila ještě Došlíková.          

KLASICKÉ LYŽOVÁNÍ

V sobotu se v Brumově koná závod v klasickém lyžování Hradní běžka

Brumov-Bylnice – V Brumově-Bylnici a okolí se v sobotu koná 9. ročník závodu v běhu na lyžích Hradní běžka. Pořadatelé připravili čtyři tratě. Lyžaři mají možnost poměřit síly v jedenácti kategoriích v závodech na 30 kilometrů, 17 kilometrů, 5 kilometrů, nebo na 1 kilometr. Trať hlavního třicetikilometrového podniku povede na okruhu mezi Brumovem, Lověnou, Okršliskem, dále pak na Gabrišovky a Maděrovec. Poběží se klasickou technikou.

Závod je veřejný a jeho hromadný start je na místním golfovém hřišti u Pavla Chuchmy, v 10 hodin. Na stejném místě je také cíl. Prezentace začíná v místě startu v 8.30 hodin a končí v 9.45 hodin.

 ,,Vzhledem k nejistému počasí je ale nutné aby zájemci sledovali naše webové stránky. Je totiž možné, že se závod kvůli oblevě na začátku tohoto týdne a případnému nedostatku sněhu nakonec neuskuteční,“ upozorňuje jeden z pořadatelů Kamil Sedlačík.  

Vítězství v loňském roce v Brumově v hlavním třicetikilometrovém závodu vybojovali Ondřej Navrátil ze Vsetína (1:44:03) a Slovenka Monika Kadlecová z klubu CK EPIC Dohňany (2:07:28).

MALÁ KOPANÁ

V Zimní fryštacké lize Kašava v semifinále senzačně vyřadila Lešení

Fryšták – Velké překvapení se zrodilo v jednom ze čtyř čtvrtfinálových duelů ve 13. ročníku Zimní ligy v malé kopané ve Fryštáku. Bojovností a vůlí obdařená Kašava senzačně vyřadila celek Lešení. Dalšími postupujícími týmy do semifinále soutěže, která se letos hraje také jako 2. ročník Memoriálu Martina Trojáka jsou favorizovaná mužstva Kocoviny, Benfiky a Poskládaných.

Snadný zápas odehrála Kocovina. Vítěz základní části ukončil  Lužkovice sezonu debaklem 20:2. ,,Utkání bylo naší jednoznačnou záležitostí. Snaživého soupeře nebylo problém překonávat přízemní kombinací. Jenom škoda, že jsme oba góly inkasovali po zbytečných chybách,“ pronesl po střetnutí forvard Kocoviny Pavel Petráš.

Těžší práci měla Benfika, aby překonala celek Black§White 7:2. ,,Podali jsme týmový výkon. Odpor houževnatého protivníka jsme ale zlomili až mezi dvacátou a pětadvacátou minutou, kdy jsme si vypracovali náskok na 4:0. Ve druhém poločase mladý kolektiv Black§White už odpadával fyzicky. Důležité také bylo, že za stavu 1:0 zneškodnil náš gólman Kolář dvě velké šance soupeře,“ chválil svoje mužstvo vedoucí Benfiky Martin Slaměna.

Dlouho se nemohli prosadil ani Poskládaní. Nakonec však štípský tým porazil zálohu Fryštáku 12:4. ,,Fryštacké béčko dobře bránilo. Proto byl v polovině zápasu stav 3:3. Po změně stran už jsme byli lepším celkem. Kolem šestatřicáté minuty jsme vstřelil tři slepené góly a ty nás nasměrovaly k vítězství. Ve zbytku střetnutí už jsme kontrolovali balón a soupeř už nekladl žádný odpor,“ prozradil útočník Posládaných Matěj Velev.

O senzaci se postarala Kašava, která zdolala Lešení 12:4. ,,Dneska se nám dařilo v obraně i v defenzívě. Zejména výkon útočníků mě mile překvapil. Naši forvardi dobře spolupracovali a hlavně proměňovali šance,“ radoval se z postupu do semifinále obránce Kašavy Pavel Zbranek, jehož týmu vycházely brejkové akce. ,,A když jsme si vypracovali dostatečný náskok, tak Lešení začalo dělat zbytečné chyby,“ dodal ještě Zbranek.

Výsledky čtvrtfinálových utkání:

 Kocovina – Lužkovice 20:2 (Luděk Lošták 6, Tomáš Křenek 5, Petráš 4, Ivo Lošťák 3, Josef Křenek, Krajča – Jan Holík, Novotný), Benfika – Black§White 7:2 (Jaroš 2, Tureček 2, Patrik Červenka, Pavlíček, David Hubáček – Julina, Hřebačka), Poskládaní – Fryšták B 12:4 (Mezírka 3, Barcuch 3, Valenta 3, Elšík 2, Tomáš Holík – Pavel Ševčík 2, Bednařík, Velikovský), Kašava – Lešení 16:4 (Petr Zbranek 6, Petr Červenka 4, Tomáš Červenka 3, Jakub Červenka 2, Gavenda – Vavruša, Mikulička, Hrnčiřík, Dočkal).

Program sobotních semifinálových zápasů:

Kocovina – Kašava (15), Benfika – Poskládaní (16.30).