V prvním poločase vaše hra vázla, jak to?

Vypracovali jsme si šance, ale neproměňovali jsme je. Nepodařilo se nám odskočit na větší rozdíl a soupeř byl pořád ve hře a věřil si na nás. Přesto si myslím, že jsme měli celý zápas pod kontrolou, i když jsme tam měli hluchá místečka. Hranicím chyběli nějací hráči a v závěru šlo vidět, že už asi odešli i fyzicky.

Jak hledáte motivaci do těchto zápasů?

Samozřejmě na tyhle zápase, kdy už je jisté, že nemůžeme spadnout, je těžké se namotivovat. Ale chceme dokázat, že do téhle nižší výkonnostní skupiny nepatříme a porazit všechny. Nejlépe rozdílem třídy.

V čem byl dnešní zápas jiný než ten před dvěma týdny?

Z naší strany to byl úplně jiný zápas, nebo mi to tak alespoň přišlo ze hřiště. Hlavně co se týče nasazení. Možná je to tím, že už nám takřka o nic nejde, tak jsme hráli trochu víc s lehkostí a nebyli jsme svázáni. Dnes jsme se cítili v pohodě, i když se na nás dotahovali, což se o zápase v Hranicích říct nedá.

Během sobotního utkání se nedaleko tábora domácích fanoušků objevil transparent, který vyzýval k odchodu trenéra Poloze. Jaký na to máte názor?

Jako kapitán můžu říct, že tým stojí za trenérem, stejně jako vedení klubu. Neznám důvod, proč to tam někdo vyvěsil, ale je to jeho názor. Na druhou stranu mi nepřijde, že je to dobrý způsob, jak ten názor dát najevo. Přijde mi to vůči klubu i nám jako týmu přehnané a určitě to neudělal někdo, kdo je srdcař. Pokud má někdo nějaký problém s trenérem, tak mu to má říct do očí.

Takže to není názor fanclubu?

To určitě ne, spíš je to skupina fanoušků. Co jsem se bavil s lidmi z fanclubu, tak ti nemají takový názor.

Jak přistoupíte ke zbylým zápasům?

Když už o nic nejde, tak to budeme spíš směřovat na další sezonu. Víc času budou dostávat například ti, kteří letos moc nehráli a na kterých to třeba příští rok už bude stát. Máme teď o to víc času se nachystat na další sezonu a pracovat na sobě, ať jsme v plné síle. To ale neznamená, že nechceme všechny zbylé zápasy vyhrát.

Bude příští sezonu tým silnější?

Zatím víme o příchodu Jurky, který bude velká posila a na kterého se moc těším. Jinak se mluví i o dalších příchodech, ale to tak bývá každý rok a pak z toho třeba sejde. Tak to nechci zakřiknout (úsměv).

DAVID JANOŠEK