Sobotní duel totiž smolně ztratili v prodloužení, ve včerejší odvetě ale již jasně dominovali. Za stavu 2:2 tak série na tři vítězství rozhodne středeční pátý duel na Valašsku (od 17 hodin). „Nebudeme si hrát na alibisty, nyní jsem favority my! Rozhodne větší vůle a kvalitnější obrana. Věřím, že jsou to naše přednosti,“ neskrývá optimismus kouč Zubří Andrej Titkov, který od nové sezony povede Brno.

Víkendový dvojzápas přinesl dva zcela odlišné duely. První nervák, druhý pohodu a nadvládu Zubří. Tomu ale v sobotu nevyšly nástup a koncovka, kdy Valaši vedli už o tři branky. Nakonec zkolabovali v nastavení. „Taková je házení, ztratili jsme asi nervy. Ani nevím, jak jsme přišli o vítězství,“ diví se ještě nyní Titkov.

V neděli již byli od začátku pány palubovky a své vedení neustále navyšovali až na rozdíl třídy. „Před zápasem jsme si udělali procházku po dědině, mentálně odpočinuli. Zlepšili jsme se v obraně a dali dost snadných branek z brejků. Měli jsme i více sil, kvalitnější lavičku. Při vší úctě k soupeři jsme byli lepší, měli jsme zde vyhrát oba duely,“ cítí Titkov, jehož potěšil návrat zraněných do sestavy. „Všichni šli na krev a Martin Hrstka se stal tahounem, který rozhodl,“ smekl.

Domácí přitom před víkendem hýřili sebevědomím a hodně si věřili. „Prosákly informace o chystaných oslavách, připravených tričkách. Mluvili, co vše na oslavy koupili, ale to se nedělá. Osobně jsem něco podobného zakázal, předčasné plánování se nevyplácí. V pondělí si odpočineme, ale v úterý opět začneme naplno. Všichni chceme medaili, to by byla krásná tečka mého loučení. Kéž by u toho byl i plný dům. Budeme naše fanoušky potřebovat,“ vzkázal loučící se trenér Andrej Titkov.

Sobota: LOVOSICE – ROBE ZUBŘÍ 33:30 po prodl. (14:13, 26:26)

Nejvíce branek: Malý 10/1, Klimt 6, Sýkora 4 – Douda 7, Klíma 6, Hrstka 4/3, Polášek 4. Rozhodčí: Opava, Válek. Sedmimetrové hody: 2/1 – 5/4. Vyloučení: 2:3 (přímá ČK Dokoupil). Diváci: 455.

Neděle: LOVOSICE – ROBE ZUBŘÍ 20:30 (10:14)

Nejvíce branek: Klimt 5, Bouček 3 – Douda 7, Klíma 5, Dokoupil, Přikryl, Šustáček, Hrstka po 3. Rozhodčí: Horáček, Novotný. Sedmimetrové hody: 2/0 – 1/0. Vyloučení: 5:4. Diváci: 545. Stav série 2:2.

DALŠÍ VÝSLEDKY – finále: Plzeň - Karviná 30:29 a 29:30, konečný stav série: 1:3.
O 7. místo: Kopřivnice – Frýdek-Místek 34:30 (14:14), konečný stav série 2:0.