Prvenství ve veteránské Velké ceně Česka 2019 jste musel potvrdit až v závěrečném Turnaji mistrů v Hluku. Jak se vám na konci minulého roku na Slovácku dařilo?

S bilancí 5 výher a 2 porážek jsem poměrně spokojený. V Master jsem prvních pět zápasů vyhrál. Potom jsem prohrál v pěti sadách se Sagáčikem a po pětisetové bitvě i s Jaškem. To mi ale stačilo, abych v Turnaji mistrů obsadil druhé místo a tím si zajistil mezi padesátníky celkové prvenství v české Velké ceně veteránů 2019.

Který duely se Vám v Hluku nejvíc povedly. Které se Vám naopak nevydařily?

Důležitá byla výhra hned v prvním utkání nad Brňanem Adámkem. Ten jako jediný v Hluku zdolal i pozdějšího vítěze Turnaje mistrů Sagáčika. Ovšem dařilo se mi i v dalších soubojích proti Havrlantovi, Navrátilovi a Jelínkovi. Dobrý pocit mám také i po prohrané partii se Sagáčikem. Trochu mě však mrzí porážka s Jaškem. Nad stolním tenistou z jihu Čech jsem totiž vedl 2:0 na sety. Zbytek střetnutí jsem ale nezvládl. Měl jsem ovšem spočítané, že zisk dvou setů mi stačí na prvenství mezi padesátníky ve Velké ceně veteránů 2019.

Velká cena Česka veteránů 2019 byla složená ze sedmi turnajů a závěrečného Turnaje mistrů. Jak se Vám v nich dařilo?

Kromě Turnaje mistrů jsem se zúčastnil šesti turnajů. Vynechal jsem pouze poslední říjnový podnik v Jaroměři. V Holicích jsem skončil na třetím místě, v Neratovicích na páté příčce, v Havířově na druhé pozici, v Praze jsem obsadil bronzovou příčku, turnaj v Hostinném jsem vyhrál a v Liberci a Hluku mně potěšila druhá místa. Nejvíc se mi dařilo v Hostinném, Havířově, Liberci a Hluku.

Který výsledek Vás nejvíc mrzí?

Byl to březnový turnaj v Neratovicích. V něm jsem obsadil až dělené páté místo. Pocitově se mi na severu Čech hrálo velmi špatně. Nedokázal jsem se přizpůsobit prostředí v Neratovicích. Nevyhovovala mi tamní hala ani stoly, na kterých se zápasy hrály.

Jaká byla kvalita v kategorii padesátníků v loňské Velké ceně Česka veteránů?

Padesátníci předváděli nejkvalitnější stolní tenis na okruhu. V mojí společnosti bojovalo několik součastných ligových hráčů. Kromě mě a Sagáčika to byli ještě Otmar Mergenthal a Josef Plšek. Oba hájí barvy třetiligové Chropyně. Josef Zábranský nastupuje za pražské Bohnice. Vladimír Jelínek hraje v Německu a Pavel Jašek v Rakousku. Spoustě dalším soupeřům se daří také v divizi.

Jak hodnotíte svoje největší soupeře. Které jsou jejich hlavní přednosti?

Sagáčik je komplexní technický hráč opírající se o oboustranný útok. Štefan má ale také výbornou defenzívu. Pavel Jašek je velmi nepříjemný soupeř s trávou na bekhendu a dobrým forhendovým drajvem. Vladimír Jelínek sází na oboustranný útok podpořený bekhendovým topspinem. Aleš Adámek je poctivý hráč co dokáže udržet míček na stole. Atletický typ stolního tenisty Otmar Mergenthal má jistý forhendový topspin. Josef Plšek s trávou na bekhendu dokáže překvapit výpadovým útokem a Josef Zábranský se opírá o nátlakovou hru z forhendu i bekhendu.  

Jaké byly Vaše největší stolně tenisové přednosti v roce 2019. Na co jste se mohl spolehnout?

Bylo toho víc. Opíral jsem se o kvalitní servis, dobrý forhendový i bekhendový topspin a kvalitní forhendový drajv. Spolehnout jsem se mohl na rychlou hru.

Jak jste povedený výsledek v Hluku, i v české veteránské sérii oslavil?

 Podobně jako v roce 2018. Na hotelu, kde jsme byli v Hluku ubytovaní, jsme si s ostatními soupeři ještě večer po turnaji zahráli bowling.

Na čem se chystáte a potřebujete v sezoně 2020 ještě zapracovat?

Pro mě stejně asi jako pro každého stolně tenisového veterána je nejdůležitější zdraví. Od toho se všechno odvíjí. Když jsem zdravý a netrápí mě žádné zranění, tak jsem spokojený, že můžu chodit na tréninky. To je pro mě podstatné. Chtěl bych ale ještě zapracovat na nějakém dobrém servisu. Zlepšit bych chtěl i příjem podání a možná také trochu ještě vylepšit forhendový topspin.

S jakým cílem vstupujete do roku 2020?

Samozřejmě ve Velké ceně Česka obhájit mezi padesátníky první příčku.

Jaké budou změny ve Vaší kategorii padesátníků?

Ubude Zábranský, který přejde do společnosti šedesátníků. Naopak novým hráčem bude loňský vítěz čtyřicátníků Martin Kočvara z Prahy.

Kdo bude patřit k favoritům v kategorii padesátníků ve Velké ceně Česka 2020?

Ti zůstávají stejní jako letos. Štefan Sagáčik, Pavel Jašek, Vladimír Jelínek, Otmar Mergenthal a nově i Martin Kočvara. A pokud mu to zdraví dovolí, tak ještě Slovák Daniel Cvečko. Samozřejmě doufám, že i já budu ve všech turnajích atakovat přední příčky.

Vrcholem sezony v letošním roce bude v červnu mistrovství Evropy veteránů v Bordeaux. Chystáte se do Francie?

 Původně jsem byl na šampionát přihlášený. Ovšem můj partner ve čtyřhře Daniel Cvečko má naplánovanou operaci kolene a mistrovství Evropy nestihne. Nakonec jsem se rozhodl nehledat jiného spoluhráče a ze šampionátu v Bordeaux jsem se z deblu i dvouhry odhlásil.