VK Austin Vsetín – Odry 3:0 (13, 15, 23), 3:1 (14, 19, -15, 14)

Vsetín proti Odrám nastoupil ve velmi kombinované sestavě. Trenéru Žůrkovi totiž scházely Klimešová, Jasná, Kabeláčová a Štachová. Šanci tak dostaly hráčky, které většinou při mistrovských utkáních střídají, a také navrátilkyně Tkadlecová, Kurtinová a Vavříková.

V ranním duelu hostující tým v první sadě kladl pouze sporadický odpor, a tak se postupně na palubovku dostaly všechny hráčky domácího kádru. Dařilo se Adamcové na smeči a blokařce Mikulajové, ale i ostatní hráčky podávaly kvalitní výkony, které vedly k vítězství 25:13.

Ve druhé sadě došlo k další obměně sestavy domácích, i tak ale Vsetín hned od počátku sady vedl a vcelku jasně si dokráčel pro vítězství 25:15. Ve třetím setu Odry udržovaly s domácími krok a ve vyrovnané koncovce musel trenér na kurt opět vrátit základní šestku, která nakonec dovedla sadu i zápas do vítězného konce.

Také v odpoledním utkání trenér Žůrek různě kombinoval sestavu, aby si zahrály opravdu všechny hráčky. Po dvou vítězných setech, kdy se Odry příliš nedostaly do hry, nechal trenér na lavičce hned tři hráčky ze základní sestavy.

Miroslav Jurka
Házenkář Jurka: Těším se na Španěly a setkání se Sarmientem

Odry toho využily a ujaly se vedení 6:0. Poté se hra sice vyrovnala, ale hosté si už vedení pohlídali, a po vítězství 25:15 snížili na 1:2. Do čtvrtého setu pak nastoupila za Austin opět základní šestka, která neponechala nic náhodě a jasně vyhrála 25:14 a celkově 3:1.

Názor trenéra Jiřího Žůrka: Z tohoto utkání jsem měl obavy, protože jsme nastupovali v opravdu oslabené sestavě. Ani Odry však nebyly komplet a my získali důležitých šest bodů.

Měl jsem možnost vyzkoušet řadu hráček, které se běžně na hřiště příliš nedostanou, a také jsme variovali některé posty. Kromě třetího setu druhého utkání, kdy už bylo změn opravdu mnoho, podaly hráčky dobré výkony. Muziku na síti tentokrát dobře tvrdily Adamcová s Mikulajovou, Kurtinová ve svém prvním utkání velmi dobře hrála v poli a její chytré útoky dělaly soupeři problémy.

Na středu jsme vyzkoušeli i Vavříkovou a Tkadlecovou, které odvedly dobrý výkon, ale je na nich vidět velké tréninkové manko. Také ostatní hráčky svými výkony nezklamaly.

Sestava Vsetína: Petra Evjáková, Daniela Adamcová, Nikola Kostková, Adéla Krchňáková, Jana Mikulajová, Martina Žůrková, Veronika Juřicová, Pavla Vavříková, Lenka Kurtinová, Markéta Tkadlecová. Trenér: Jiří Žůrek.

V sobotu 25. ledna zamíří vsetínské volejbalistky na půdu Kylešovic.