O celkové prvenství bojoval Polák Grzyb se zlínským Jaromírem Tarabusem až do poslední rychlostní zkoušky, před kterou je dělili necelé dvě vteřiny ve prospěch polského pilota. Na zkoušce nejprve chyboval právě Polák, který svůj vůz přetočil v jednom z odbočení, kde ztratil přibližně šest vteřin. To by Tarabusovi v tu chvíli zajistilo vítězství v soutěži. Bohužel zlínský pilot své nasazení také přehnal a v jednom zrádném místě ztratil po výletu mimo trať o několik vteřin více než jeho soupeř. ,, Jsem rád, že jsme nakonec úspěšně v cíli. Souboj to byl krásný, ale pro nás mohl v závěru skončit dosti nešťastně. V jednom místě jsem byl moc rychlý a s vozem jsme se dostali mimo trať. Naštěstí jen na louku, kde jsme poztráceli jen cenné vteřinky a auto naštěstí zůstalo celé," oddechl si po horké chvilce zlínský soutěžák.

Petře Chovancové z Horní Lidče a jejím kolegyním se poprvé v historii podařilo vybojovat zlaté medaile a titul mistryně světa.
Mistryně světa v požárním sportu Chovancová: Mistrovský titul nikdo nečekal

,, Bohužel když dojíždíme celý rok druzí, tak prostě první celkově být nemůžeme. Tímto bych chtěl Martinovi Vlčkovi a jeho spolujezdkyni poblahopřát k obhajobě loňského poháru," dodal sportovně Tarabus. Vlčkovi tedy i těsná prohra s Tarabusem stačila k zisku poháru pro nejrychlejšího pilota vozu s pohonem všech čtyř kol.

,, Přijeli jsme sem s jasným úmyslem neublížit autu a jet v podstatě na jistotu, což se nám podařilo a ještě jsme stihli nasbírat cenné data díky použití nových pneumatik. Soutěž tedy po všech stránkách můžeme hodnotit jen pozitivně. Děkujeme týmu za skvěle připravený vůz po celou sezónu, divákům za parádní kulisu a pořadatelům za skvěle připravenou soutěž, " shrnul své dojmy na cílové rampě Martin Vlček. Tím kdo měl nakonec v cíli nejvíce radosti, byl Polák Grzyb, který si místní soutěž oblíbil o čemž svědčí již jeho dřívější starty okořeněné umístěním na stupních vítězů.

Házenkáři ROBE Zubří, 2017. Ilustrační foto.
Zubří v derby smetlo Hranice a je opět v čele extraligy

,, Moc rád se sem vracím. Místní tratě mi velmi sedí a letos se mi konečně podařilo i vyhrát. Závěr byl sice trochu divoký, ale i po chybě jsem se snažil jet dál naplno, což se i díky Tarabusově chybě nakonec vyplatilo. Soutěž to byla opravdu skvělá. Vůz byl parádně připravený, takže jsme se snad na příští týden do Košic dobře rozjezdili," liboval si polský sympaťák nad kvalitní přípravou na nadcházející vrchol soutěžní sezóny u našich východních sousedů, kde má ještě stále teoretickou šanci na zisk titulu.

Ani bolavý žlučník nezabránil Smékalovi k již pátému triumfu mezi dvoukolkáři ve Vsetíně

Bez jakékoliv nutnosti hnát se do zbytečného rizika nastoupil na start závodu již jistý mistr Rallysprint série Egon Smékal se spolujezdkyní Petrou Němcovou. I přesto za sebou po celou dobu závodu nechávali smečku mladých a hlavně rychlých pilotů vozů kategorie R2.

Fotbalisté Zlína (ve žlutých dresech) se v 10. kole HET utkali s předposlední Jihlavou.
Zlín udolal Jihlavu. Rozhodla penalta Železníka v nastavení

,, Určitě jsme maximálně spokojeni. Přijeli jsme si závod užít, což se nám i přes počáteční trable , když mě ráno potrápily zdravotní problémy, podařilo. Auto fungovalo skvěle a přestože postupně ubývaly síly, tak jsme si udržovali dostatečný náskok. Možná se dalo jet i rychleji, ale nebylo třeba zbytečně riskovat, " věděl dobře pilot Citroënu, který již pomalinku střádá plány na nadcházející sezónu. ,, V hlavě toho mám samozřejmě spoustu. Pokud se nepodaří vrátit na tratě domácího velkého mistráku, uvažuji o účasti v šampionátu Slovenském. Nové tratě jsou pro nás totiž obrovskou výzvou. V rallysprint sérii se nám totiž již nechce pokračovat a lákají nás nové výzvy," nastínil možný program v příští sezóně šampion dvoukolek.

Výsledky Bonver Partr Rally Vsetín 2017

1.Grzyb - Browiňski Škoda Fabia R5 37:18.2
2.Tarabus - Trunkát Škoda Fabia R5 +12,4
3.Vlček - Žáková Ford Fiesta R5 +22,5
4.Melichárek J. - Melichárek E. Ford Fiesta RS WRC +32,7
5.Trněný - Doerr Škoda Fabia WRC +1:41,5
6.Rujbr - Římalová Škoda Fabia R5 +2:04,5
7.Trnovec - Staněk Ford Fiesta R5 +2:19,4
8.Firla - Jůrka Mitsubishi Lancer Evo IX +2:40,7
9.Zpěvák - Kubala Škoda Fabia S2000 +2:44,5
10.Březík - Omelka Mitsubishi Lancer Evo IX +2:51,8

Autor: Jiří Hejtmánek