Vedle Valašského Meziříčí bude druhým zásadním bodem Valašky Kopřivnice. Přesněji polygon místní automobilky Tatra, kam pořadatel rally umístil mimo jiné servisní zázemí.

Na závodníka, kteří mohou zasílat své přihlášky až do 13. března tak bude čekat 581,92 km dlouhá trať s 15 měřenými úseky (172,62 km). „Po pátečním slavnostním startu na náměstí ve Valašském Meziříčí pak o den později ráno čeká shakedownem na polygonu v Kopřivnici. Ostrý start závodu se uskuteční v sobotu v 11 hodin ze servisního areálu v Kopřivnici,“ upřesnil za pořadatele tiskový mluví akce Dušan Póč.

„V sobotu je pro posádky připraveno sedm rychlostních zkoušek na čtyřech úsecích (celkem 82,38 km). Prvním testem proti chronometru je zkouška Fulnek, po něm se vydají soutěžící na trať „Valašského Monte“ v okolí Oder. Tuto sekci uzavře dvacetikilometrová rychlostní zkouška Lešná, která svým charakterem připomene pověstnou „Valašskou bombu“. Sobotní program vyvrcholí městkou rychlostní zkouškou Valašské Meziříčí, která odstartuje novou tradici Valašky,“ potvrdil Póč.

V neděli se soutěžní dvojice vydají se svými speciály na osm měřených testů na čtyřech úsecích (90,24 km). „Dopolední část obstarají dva průjezdy v okolí Hukvald, připravena je i tradiční rychlostka Bystřička, avšak v novém kabátě, a příměstská valašskomeziříčská RZ Juřinka. Po servisu se pak posádky dvakrát představí na polygonu v Kopřivnici a následně se přes Bystřičku a Juřinku dostanou zpět do centra závodu, tedy na náměstí ve Valašském Meziříčí. Tady bude krátce před půl čtvrtou odpoledne dekorován vítěz,“ dodal Póč.