Do soutěže se přihlásilo přes osmdesát týmů, které se pokusí poprat s tratí Valašky. Ze startovní rampy sjede minimálně osm nejlepších domácích pilotů z první desítky loňského hodnocení šampionátu.

Jména jako Jan Kopecký, Václav Pech, Vojtěch Štajf, Miroslav Jakeš a řada dalších jsou zárukou zajímavé podívané. „Do velkého mistráku se Valaška vrací po čtyřech letech a jsem rád, že se to odrazilo na zájmu největších českých týmů startovat ve Valašském Meziříčí a jeho okolí. Čelo startovní listiny bude excelentní," libuje si šéf organizačního výboru Jaromír Tomaštík.

Čtěte také: FOTO, VIDEO: V přehlídce Divadelní Vsetín bodovaly vsetínské soubory

Valašská rally slavnostně odstartuje v pátek 24. března v 17 hodin z náměstí ve Valašském Meziříčí. V sobotu ráno začíná atraktivní testovací zkouška na okruhu v Kopřivnici. Poté se v pravé poledne vydá na soutěžní trať posádka se startovním číslem jedna.

Soutěžní týmy čeká celkem dvanáct rychlostních zkoušek v okolí Valašského Meziříčí a Kopřivnice. V sobotní etapě pojedou závodníci šest měřených úseků v Hukvaldech, Kopřivnici Tatra 1 a v Lešné. Dalších šest rychlostních zkoušek prověří soutěžní týmy v neděli na tratích v Bystřičce, Juřince a Kopřivnici Tatra 2.

„Každou měřenou trasu projedou soutěžní posádky dvakrát. Celkem půjde o více než sto padesát ostrých kilometrů. V harmonogramu jsou i zcela nové úseky nebo místa, kudy Valašská rally už několik let nejela," doplnil Jaromír Tomaštík.

Čtěte také: Finsterle s Kajabou poslali Vsetín do finále druhé hokejové ligy

Na cílové rampě na náměstí ve Valašském Meziříčí přijedou nejrychlejší posádky v neděli odpoledne krátce před patnáctou hodinou.

Tahákem pro fanoušky se stanou v obou závodních dnech zejména divácké speciálky na kopřivnickém okruhu.

Tady i na náměstí ve Valašském Meziříčí připravili pořadatelé ve spolupráci se zdravotníky nemocnic v Meziříčí a Novém Jičíně pro diváky zajímavý doprovodný program. Na náměstí ve Valmezu diváci zhlédnou ukázky praktického nácviku pomoci při nehodě cyklisty a v případě autonehody. Pro děti pořadatelé připravili soutěžní sobotní dopoledne ve zdravotnickém stylu.

Kromě odborných ukázek se uskuteční akce Daruj krev s Valašskou rally a také dobročinná sbírka pro Šimonka Vaška s názvem Šimonku, jedeme pro tebe.

Čtěte také: Jiskry z komína zapálily střechu. Nejhoršímu zabránil kamarád majitele