,,Na mistrovský závod jsem byl dobře připravený. Před ním se mi dařilo v Českém cyklokrosovém poháru. V něm jsem v celkovém hodnocení obsadil třetí příčku. Proto jsem v Kolíně chtěl skončit do třetího místa. Myslel jsem i za zisk titulu,“ nechybělo Tomášovi Paprstkovi před startem mistrovského závodu sebevědomí.

Ve středních Čechách mu však nepřálo počasí a nevyhovovala mu ani trať.

,,Trať nebyla technická, jak bych potřeboval. Byla rychlá a namrzlá. Proto se na ní prosazovali cyklokrosaři, kteří se věnují silniční cyklistice,“ upozornil rodák z Jablůnky, který se ziskem šesté pozice nebyl spokojený.

,, Na trati jsem nechal všechno. Ve druhé polovině závodu mi však ubývaly síly,“ přiznal Paprstka.

Ten v současném období odpočívá po cyklokrosové sezoně a zároveň řeší svoji cyklistickou budoucnost.

,,Z formace Expres CZ – TUFO Team Kolín možná přestoupím do jiného klubu,“ plánuje.

Cyklista z Valašska ale už brzy začne přípravu na letošní sezonu horských kol a na silnici.

,,Budu chodit na běžky, běhat, do posilovny a plavat,“ prozradil Tomáš Paprstka.

V Kolíně si v barvách mateřského týmu Expres CZ – TUFO Team Kolín zazávodila také Tereza Tvarůžková. Rodačka z Jarcové v závodu žen dojela do cíle rovněž šestá.

,,Byl to můj poslední cyklokrosový závod v kariéře,“ hlásí Tvarůžková.

Ta při derniéře v náročné cyklistické disciplíně chtěla skončit do třetího místa.

,,Na titul to určitě nebylo. Na umístění na bedně jsem se však cítila. Ovšem hned na začátku závodu jsem měnila kolo a servisní tým mi podal kolo, které mělo defekt. A jet půl kola s defektem je v cyklokrosu hodně dlouhá vzdálenost. Proto se ztráta už smazat nedala,“ byla Tereza Tvarůžková v cíli rozladěná, zejména když se rozlučkový závod jel na její domácí trati, kde nechala všechny síly.

,,Nyní se soustředím už jenom na závody horských kolo. To je pro mě priorita,“ vysvětluje svoje rozhodnutí už se nevěnovat cyklokrosu bikerka z Jarcové.