Uskuteční se tam sedmý ročník freestylového závodu zvaného Hcore Contest. Na soutěži se podle odhadu organizátorů představí asi šest desítek jezdců. Vstup na akci je zdarma.

Atraktivní adrenalinová zábava začne v devět hodin ráno. Závodit se bude v kategoriích bmx a horských kol, chybět nebude ani pitbike exhibice, pumptruck jam nebo hiphopové taneční vystoupení. Na večer připravují pořadatelé Hcore Contestu hudební vystoupení. Publiku se představí skupiny Sunsettrail, Overhype, Retarded Fish nebo Deviate Me.

Areál zuberského bikeparku měnil v uplynulých dnech svou podobu. Pořadatelé setkání freestylových jezdců pracovali na úpravách překážek.

To se však neobešlo bez komplikací. „Napsali jsme projekt na sto padesát tisíc korun na nové překážky, ale nakonec jsme získali jen deset tisíc korun," uvedl hlavní organizátor závodu Hcore Contest a zkušený biker Tomáš Kondělka.

Podle jeho slov tak nebylo možné postavit všechny nové překážky, které provozovatelé bikeparku zamýšleli. Do práce v areálu se ale zapojila řada dobrovolníků, s jejichž pomocí bylo možné bikepark řádně připravit. Hcore Contest se v Zubří uskuteční 1. srpna od 9 hodin.