Vedle dlouhodobě zraněného Číže jsou nyní ze zdravotních důvodů mimo hru Šustáček, Zeman a Nesvadba, reprezentační povinnosti si plní Šlachta.

„Vzhledem ke kádrovým problémům jsme tak zkoušeli hráče na neobvyklých postech a musím konstatovat, že se osvědčili," potěšilo trenéra, stejně jako výkony pivota Tejzra, který nyní hostuje v prvoligovém Zlíně.

„Nyní má zkouškové období, proto mohl s námi trénovat a vypadal dobře. Bohužel jej pro extraligu limitují studijní povinnosti až v Brně," pokrčil smířlivě rameny kouč, který do startu druhé fáze nejvyšší soutěže má v plánu sehrát vedle víkendového turnaje v Šaľe ještě dvě utkání s Hlohovcem a generálku.

„Silného soupeře ale zatím máme rozjednaného, nemohu být konkrétní," omluvil se.

Vzhledem ke zdravotním problémům zpětně vítá aktuální reprezentační přestávku, třebaže něco mu ke spokojenosti ještě chybí.

„Jsem moc zklamaný, že jsme nedokázali v poháru doma přejít přes Plzeň. Bylo znát, jak nám klesla forma, zranění a nemoci nás dostaly z tempa, byli jsme slabší než soupeř," vypozoroval z videozáznamu Titkov, jenž závěr kalendářního roku týden strávil ve svém rodném městě – v ruském Krasnodaru.

„Vrátil jsem se zde po dlouhých dvaceti letech, tolik Rusů pohromadě jsem už dlouho neviděl," směje se Titkov, jenž měl návštěvu svého domova mnohokrát v plánu. Ale.

„Vždy do toho něco vlezlo – zpočátku nebylo proč, pak přišla rodina, děti, stavba domu. Naštěstí má rodina jezdila za mnou do Česka," pousmál se úspěšný házenkář, který to nyní doma téměř nepoznával.

„Byl jsem velmi mile překvapen. Vše se hodně zlepšilo, a to jakměsto, tak i samotní lidé. Zatímco mí kamarádi mě poznávali, já měl po pravdě trochu problémy. A kdy se do Ruska opět podívám? Nevím, zatím to neplánuji."

Jeho zrak a mysl totiž směřují k jedinému – co nejlépe začít náročný únor. „Snad to bude lepší než loni. Z utkání s Hranicemi, v Plzni a ve Frýdku-Místku chceme získat alespoň čtyři body," má jasno trenér lídra extraligy, který ale poslední dva domácí duely zpackal – doma s Duklou Praha (24:29) a v poháru s Plzní (28:30).

„Bude to hodně ostrý start, s pohárem by to byl snazší rozjezd. Co se dá dělat, musíme máknout i bez něj," nabádá kabinu Zubří trenér Andrej Titkov.