Ve Zlíně se přitom problém dal čekat, neboť již před týdnem hlásilo zdravotní problém několik hráčů. V karanténě nakonec zůstali dva a tým dál trénoval, ovšem před víkendem se přidala na marodku další čtveřice hráčů. „K dispozici jsem rázem měl jen devět hráčů. Po dohodě se svazem jsme proto z preventivních důvodů duel s Vršovicemi v pátek dopoledne odložili,“ upřesnil trenér Zlína Jiří Mičola.

Házenkáři Bystřice pod Hostýnem byli na domácí zápas s rezervou Jičína připravení, jsou zdraví, ale ve finále neměli kde zápas odehrát. „Provozovatelem haly je město, a to ji opět uzavřelo,“ mrzí trenéra Bystřice Martina Žůrka.

Na třetí výhru v řadě dosáhl Vsetín. Svěřenci Andreje Titkova proti kvalitnímu Chodovu překvapili, když i díky 12 gólům Poláška nakonec přejeli Pražany rozdílem třídy (35:23 – poločas 17:14).

„Výhra se nerodila lehce, první část byla kostrbatá. Ve druhé půli ale kluci předvedli nejlepší výkon, co jsem u týmu. Byl snad bez chyby, zcela v mém stylu,“ neskrýval nadšení jinak velmi přísný a náročný trenér ve službách loňského nováčka.

„Velkým tlakem v obraně přinutili soupeře chybovat a jednoduchými góly zlomili jeho odpor. Klobouk dolů,“ smekl ruský bohatýr, jemuž je nadcházející nedobrovolné přestávky hodně líto.

„Zdraví je přednější, ale nás nařízení zastavilo v nepravý čas. Měli jsme formu jako hrom. Snad se nám podaří opět se do ní dostat,“ posteskl si Titkov.

Nemožnost trénovat v halách přináší pro celky druhé nejvyšší soutěže velké komplikace minimálně v udržení výkonnosti.

„Tento týden kvůli dešti dostali hráči individuální plány. Až se počasí umoudří, máme v plánu opět společnou přípravu ve venkovních podmínkách. Samozřejmě se rozdělíme na skupiny po šesti a budeme hlavně běhat,“ shodli se trenéři všech tří našich regionálních celků.

„Sehnat venkovní osvětlené hřiště je u nás problém, již všechna jsou obsazena. Situaci budeme řešit aktuálně,“ dodal zlínský Jiří Mičola.