Tomáš Štverák ze Zubří (Inov – 8 Team) obsadil čtvrté místo v 11. ročníku Kilpi Vitesco Technologies Beskydské sedmičky. V závodu dlouhém 101 kilometru s celkovým převýšením 5387 metrů, který letos kvůli korovavirové pandemii startoval intervalově, dosáhl času 13:05:51. Extrémní závod v Moravskoslezských Beskydech vyhrál v čase 12:08:44 Zdeněk Hruška z Tísku na Novojičínsku (Runsport – Solomon).

 ,,Protože jsem původně měl na konci září běžet závod na 100 mil na Istrii, tak jsem se startem v letošním ročníku Beskydské sedmičky nepočítal. Nakonec jsem do horského ultramaratonu v Beskydech přihlásil až týden před závodem. Na nějakou důkladnou přípravu proto nebylo příliš času. Spíš jsem se na ni musel během sedmi dnů nastavit v hlavě,“ přiznal Tomáš Štverák.

Ten od úvodních kilometrů běžel ve svižném tempu. Na vrcholu Travný však měl velkou krizi.

Mistrovství republiky ve sprint triatlonu v Brně 2020. Radim Grebik
Radim Grebik vybojoval titul českého šampiona ve sprint triatlonu

,,Z ní jsem se naštěstí po několika kilometrech dostal a potom už se mi až do cíle běželo dobře,“ prozradil Štverák.

Vytrvalec ze Zubří je se svým výkonem v Moravskoslezských Beskydech spokojený.

 ,,Na trati jsem nechal všechno a to je pro mě to nedůležitější,“ potěšil zisk čtvrté příčky v prestižním a vyhledávaném závodu Tomáše Štveráka.

Ten nezapomněl ani na svůj support.

,,Můj doprovod mě podporuje a věří mi, i když se mi občas na trati nedaří. Toho si hodně vážím,“ děkoval svému týmu třiadvacetiletý ultraběžec z Valašska Štverák.

Také v závodu dvojic, který byl mistrovstvím České republiky v horském maratonu, se reprezentantům Zlínského kraje dařilo. V něm rovněž čtvrtou pozici obsadili nositelé barev otrokovického KESKUK Teamu Vlastimil Bukovjan s Filipem Bukovjanem (15:41:22). 

Do cíle letošní Kilpi Vitesco Technologies Beskydské sedmičky doběhlo 302 mužů a 728 dvojic. Závod startoval kvůli pandemii koronaviru intervalové na atletickém stadionu v Třinci. Cíl byl na náměstí Míru ve Frenštátu pod Radhoštěm.

Běžci na trati museli překonat tyto kopce: Malý Javorový, Velký Javorový, sedlo Pod Velkým Lipovým, traverz Travný,  Kykulku, Lysou horu, Smrk, Čertův mlýn, Tanečnici, Radhošť a Velký Javorník. 

5. turnaj ATP Valašska ve Zlíně
Pátý turnaj ATP Valašska vyhrál útočně naladěný Martin Plášek z Luhačovic