„Bulharsko je můj oblíbený závod. V minulosti jsme zde dosahovali dobrých výsledků. Hned na poprvé jsme zvítězili v kategorii dvoukolek a skončili jsme čtvrtí celkově," vybavuje si svou premiéru v okolí známého lyžařského střediska Borovec zádveřický soutěžák, jenž loni obsadil v tomto podniku za velkého vedra konečnou šestou příčku.

Příliš nadšený tenkrát nebyl, pomýšlel výš, letos by si ovšem takového výsledku považoval. „Konkurence vzrostla, navíc letos berou body v každém závodě všechny posádky, nemůžeme se tedy dívat jen na redukované pořadí jezdců přihlášených do mistrovství Evropy," vysvětloval Tlusťák.

Proto také hodlá během nadcházejícího víkendu podobně jako před čtrnácti dny v Chorvatsku od začátku pořádně šlápnout na plyn. „Nic jiného nám ani nezbývá. Pokud se chceme v celkovém hodnocení pohybovat někde nahoře, nemůžeme taktizovat. Havárie všta Chorvatsku nás sice pořád mrzí, ale už je to za námi a díváme se dopředu," ubezpečil pilot vozu Škoda Fabia S2000.

Autu se naštěstí nic nestalo, utrpělo pouze jedno kolo, takže úřadující vicemistr Evropy může složit reparát. Jeho cílem bude na rychlých, ale rozbitých šotolinových cestách atakovat nejlepší pětku.

„Pojedeme na hraně a uvidíme, na co to bude v cíli stačit. Většinu rychlostních zkoušek známe, pouze dva měřené testy jsou letos nové. Zvláštností je, že některé rychlostní zkoušky se jezdí v obou směrem tam i zpět, nicméně známe to už z předchozích ročníků a jsme na to připraveni," dodal kurážně 30letý pilot.

Navíc díky předchozím výsledkům chybí na startu dosavadní lídr Juho Hänninen, který se místo Rally Bulgaria představí v Belgii.