Třikrát v řadě celkově stříbrný Staněk během zimní pauzy zapracoval na autě a s velkou nervozitou očekával úvodní podnik nové sezony. Nový vůz obstál na jedničku s hvězdičkou.

Do prvního závodního dne vstupovali Adam Staněk společně s Martinem Vlkem trošku nervózně. Důvodem byla obava, jak bude upravený vůz fungovat v terénu. Během úvodní sekce ovšem posádka rychle poznala, že se může na svůj vůz spolehnout.

„Před startem jsem byl hodně nervózní. Pak ale stačilo projet několika brankami a veškeré obavy z nás spadly. Již na úvodní průjezdní sekci jsme si vytvořili na naše soupeře náskok, který jsme postupně navyšovali," uvedl Adam Staněk.

Celá soutěž se pro dvojici Staněk – Vlk vyvíjela velmi dobře. Byl poznat zvýšený potenciál vozu. Také výjezdy z bahna nebo zdolávání kaskád šlo posádce díky změnám na vozidle lehce. Vedení ve třídě S4, kde startovalo deset posádek, si Adam s Martinem pohlídali i po druhý soutěžní den.

Na jejím konci se tak mohli oprávněně radovat z úvodního vítězství ve třídě.

„Během sobotního a z velké části i nedělního soutěžního dne nám přálo počasí. Na závěr závodu přišel déšť, a my se tak museli prát s velkým bahnem. Nic nám to ale neubralo na dobré náladě z vítězství. Změny na autě se ukázaly jako hodně velký krok ve vývoji auta. Odlehčení auta bylo velmi znát. Auto drželo krásně stopu, nijak se nenaklánělo a tatra se krásně ovládala. Jedinou mou činností mimo sekce, bylo kontrolovat správné nahuštění pneumatik. Osmsetpatnáctka fungovala prostě skvěle. Naše soupeře jsem výkonem a ovládáním vozu zaskočil a bylo na nich vidět velké rozčarování," pochvaloval si po soutěži soutěžní vůz Adam Staněk.

Pořadatelé připravili pro jezdce truck trialu i malé zpestření v podobě krátkého rychlostního testu.Také tady byl zděchovský jezdec hodně vidět.

„Během soutěžního víkendu připravili pořadatelé vsuvku v podobě krátkého sprintu. Tuto část závodu jsme ve své kategorii rovněž vyhráli a v porovnání s ostatními soupeři jsme byli druzí. Předčil nás pouze speciálně postavený vůz z jiné třídy. I po této stránce musím být spokojený," doplnil Staněk.

Během čtrnácti dnů odjíždí Adam Staněk s Martinem Vlkem k další soutěži truck trialu. Na řadě je první podnik německého mistrovství.

MIROSLAV VEBR