Poslední vládní uvolnění však udělala všem nadšencům královny sportu velkou radost a tak několik týdnů dopředu naplánovaná velkolepá tuzemská akce – Spolu na startu – přinese v našem kraji masovou oslavu atletiky.

„Nejlepší zprávou je, že mohou startovat prakticky všichni, kdo mají zájem. Přijít mohou i diváci,“ zve všechny příznivce šéf zlínské atletiky Lukáš Vojtek.

Startovací mítink ve Zlíně především pro mládež začne v pondělí v 10 hodin na Stadionu mládeže a po přestávce pak od 15 hodin bude probíhat až do podvečera.

„Stejně jako z ostatních stadionů budeme i my budeme zajišťovat fotky a videozáznamy, které následně budou přeposílány do Kladna, kde na hlavním mítinku budou promítány,“ těší se předseda zlínského klubu.

Pondělní celorepublikové akce Spolu na startu, organizované Českým atletickým svazem, by se mělo zúčastnit téměř 15 tisíc atletů z celé ČR.

„Z oddílů našeho kraje by se mělo jednat o patnáct stovek atletů. Největší závody se chystají ve Zlíně, v Holešově a v Otrokovicích, kde proběhne závod dopoledne i odpoledne. Jako manažer zlínského kraje se osobně zúčastním dopoledne ve Zlíně a odpoledne v Holešově,“ dodal Lukáš Vojtek.